Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Nexus 9 is een HTC tablet met Tegra K1 processor

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2014, 9:16 CategorieAndroid

Google’s jaarlijkse developer-event I/O staat alweer bijna voor de deur en in de aanloop van het event, dat zich in aandacht begint te meten met Apple’s WWDC, zijn er natuurlijk altijd geruchten en lekken rondom nieuwe hardware. In tegenstelling tot Apple laat Google met regelmaat namelijk wel het nieuwste van het nieuwste zien (van hun hardware-partners). En vandaag lijkt er iets bekend geworden over een ‘Nexus 9’, een HTC tablet met 8.9-inch scherm.

HTC Volantis is de Nexus 9

Of misschien krijgt de tablet nog wel een heel andere naam mee, want het gerucht gaat dat Google overweegt afscheid te nemen van het Nexus-programma en nieuwe vlaggenschip-producten onder de nieuwe noemer Android Silver uitbrengt.

Maar nu dan naar de HTC Volantis, want welke naam het apparaat ook krijgt, Android Police heeft vandaag de eerste informatie over de tablet wereldkundig gemaakt. Er gingen al wat maanden geruchten over een Nexus (8 of 9) tablet van HTC maar Android Police noemt het zelf meer dan een gerucht, en voelen zich erg zeker in de betrouwbaarheid van deze informatie. Dus zonder verder omhaal:

HTC Volante / Nexus 9
Scherm 8.9 inch 2048 x 1440 (218PPI)
Digitizer Nee
Processor NVIDIA Logan 64-bit processor (Tegra K1)
RAM 2GB
Opslaggeheugen 16-32GB
MicroSD n.n.b. (verwacht)
HDMI n.n.b.
USB n.n.b.
GPS n.n.b.
3G/4G Ja, optioneel
Bluetooth Ja, 4.0
NFC n.n.b.
Camera achter 8.0MP met Optische beeld stabilisatie
Camera voor 3.0MP webcam
Accu n.n.b.

Deze krachtige hardware zit naar verwachting verwerkt in een aluminium behuizing, zoals we gewend zijn van HTC’s luxe smartphones. De keuze voor aluminium maakt het geheel wel meer wegen dan eerdere Nexus tablets, de Nexus 9 gaat zo’n 418 tot 427 gram wegen (afhankelijk van wel of geen LTE). Met afmetingen van 22.63 x 15.19 x 0.79 cm is het ook niet de dunste tablet die straks op de markt is. Ons maakt het niet zo heel veel uit, de verschillen zijn niet groot genoeg om dit opeens als te zwaar of te dik apparaat te zien, en aluminium zorgt doorgaans voor een goede bouwkwaliteit.

De afbeelding die je hierboven ziet is een zogeheten render. Op basis van lagere resolutie afbeeldingen en de informatie die ze ontving heeft Android Police deze afbeelding in elkaar geknutseld. Het kan dus zomaar zijn dat het uiteindelijke apparaat er iets anders uitziet.

Prijs en beschikbaarheid Nexus 9

Op dit moment lijkt deze nieuwe tablet op de markt te moeten gaan komen voor zo’n 399 dollar, daar krijg je dan het basis model met 16GB opslaggeheugen zonder de mobiele internet optie voor. Het geheugen verdubbelen kost 100 dollar en de toevoeging van LTE (mobiel internet) kan de prijs zomaar naar boven de 600 dollar tillen.

Of de HTC Volantis / Nexus 9 aangekondigd gaat worden tijdens Google I/O is nog niet duidelijk, maar ligt voor de hand. Een daadwerkelijke lancering zal dan waarschijnlijk nog even op zich laten wachten, beschikbaarheid van de gebruikte Nvidia Tegra K1-processor word namelijk pas in het najaar verwacht.

  • Delen:

Reacties

  1. Karim
    22 juni, 2014 om 22:05

    wauwie, wel schrikken van de prijs voor een nexus apparaat… Maar de K1, ahhh :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.