Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De XOLO Win is een 10.1-inch Windows tablet met AMD Temash-chip

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2014, 13:44 CategorieWindows

Nagenoeg alle Windows 8 tablets die we in Nederland zien verschijnen draaien op een processor van Intel. We zien echter tijdens beurzen, waaronder tijdens Computex 2014 afgelopen week, steeds meer modellen die met een AMD-chip uitgerust zijn verschijnen. Hoewel ze vooralsnog nauwelijks in Nederland op de markt gebracht worden verschijnen in het buitenland diverse Windows 8 tablets met AMD-processor.

In India is deze week de XOLO Win gelanceerd, een 10.1-inch tablet met Windows 8.1-software en een krachtige AMD Temash-processor. Het gaat om de Temash A4-1200 met een kloksnelheid van 1GHz. De tablet is voorzien van een 1.366 bij 768 pixels resolutie, ondersteuning voor touch middels maximaal 10 vingers, een Radeon HD 8180 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook beschikt de tablet over twee camera’s, een microHDMI-poort, een miniUDB-poort, een aluminium behuizing en een zilveren afwerking aan de achterzijde. De XOLO Win wordt standaard geleverd met Offices-software.

Xolo-Win-2

Momenteel ligt de XOLO Win alleen nog in India in de schappen voor een omgerekende prijs van ruim 250 euro. Voor iets minder dan dit bedrag kun je in Nederland binnenkort de Toshiba Encore 2 WT8-B, een 8-inch tablet met ‘Windows 8.1 with Bing’ aanschaffen. Het grotere model, de Toshiba Encore 2 WT10-A, komt voor een prijs van 349 euro in de Nederlandse winkels te liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.