Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell lanceert nieuwe Venue Tab 7 en Venue Tab 8 Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2014, 12:29 CategorieAndroid

Een goed halfjaar nadat de eerste generatie Dell Venue Android tablets werden was het vandaag voor Dell tijd de opvolgers van deze Android tablets wereldkundig te maken. Er komt zowel een opvolger voor de 7 als 8 inch versie. Ook komt Dell met verschillende accessoires voor deze tablets.

Dell Venue Tab 7

De Dell Venue Tab 7 is de goedkopere van de twee en heeft zoals de naam doet vermoeden ook het kleinere scherm. Het 7 inch IPS paneel heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels en is volgens Dell geoptimaliseerd voor extra helderheid. Voor de processor heeft Dell in deze kleine versie gekozen voor een Intel Atom Z3460-chip.

Zoals het er nu op lijkt combineert Dell dit met 1 GB aan werkgeheugen. Standaard opslaggeheugen is 16 GB maar dit kan uitgebreid worden via de beschikbare MicroSD slot. Waves MAXXXAudio Pro moet zorgen voor een extra goede geluidskwaliteit. Wij zijn hier al lang blij dat ze niet voor die verschrikkelijke WaveMaXXAudio met twee X’en in de naam zijn gegaan. De Dell Venue Tab 7 komt op de markt voor 159 dollar.

Dell Venue Tab 8

De grotere versie is de Dell Venue Tab 8, met een 8 inch scherm. Hier heeft Dell wel voor een full hd-resolutie geopteerd en vind je op het scherm 1920 x 1080 pixels. Ook de processor is een stapje luxer, de Z3480 Intel Merrifield processor wordt ook hier weer gecombineerd met 1 GB werkgeheugen. Het 16 GB opslaggeheugen kan uitgebreid worden via de microSD-kaartlezer en ook in deze tablet is de speciale optimalisatie voor geluid te vinden.

De Dell Venue Tab 8 komt op de markt voor 199 euro. Beide Venue tablets worden gelanceerd met de meest recente versie van Android, 4.4 KitKat.

Kleuren en accessoires

Zowel de Venue 7 als Venue 8 komt in het rood als zwart te koop. Naast deze nieuwe tablets heeft Dell ook verschillende nieuwe accessoires aangekondigd. Dell komt onder andere met een draadloze Bluetooth speaker, een dock voor de Venue 8, en de 8 inch versie kan ook op een toetsenbord-hoes rekenen. Prijzen en beschikbaarheid van deze accessoires zijn nog niet bekend.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

Het is nog niet duidelijk of Dell deze Venue Android tablets beschikbaar gaat maken op de Nederlandse markt. De eerste generatie Dell Venue Android tablets was helaas niet in Nederland te koop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.