Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze functies heeft Apple van Android gejat

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2014, 12:09 CategorieAndroid

Het mag geen geheim zijn dat alle grote platformen goede ideeën van elkaar ‘lenen’. Ook in de nieuwste versie van App’s mobiele OS, iOS 8, is er weer genoeg terug te leiden naar een ander platform, in dit geval Android. ArsTechnica heeft een overzicht gemaakt met de vernieuwing die Apple in iOS 8 beschikbaar gaat maken, vernieuwingen die voor Android-gebruikers wel heel bekend aanvoelen…

Zelf je toetsenbord kiezen

In Android is het al sinds dag één mogelijk om zelf het toetsenbord dat je wilt gebruiken te kiezen. Het was wel heel lang een functie die alleen duidelijk was voor power-users maar in de loop der tijd uit naar een van de meest populaire voordelen van Android uitgroeide. In iOS 8 maakt Apple de mogelijkheid dan eindelijk ook beschikbaar. Swiftkey, Swype en Fleksy zijn populaire toetsenborden op Android die al hebben aangekondigd ook naar iOS 8 te komen.

kb3

Inter-app communicatie

Een van de andere zaken die iOS-gebruikers vaak met jaloezie bekeken op de apparaten van hun Android vrienden is de mogelijkheden die apps onderling hebben om met elkaar te communiceren. In iOS 8 maakt Apple eindelijk iets meer mogelijkheden beschikbaar voor ontwikkelaars waardoor intera-app communicatie mogelijk wordt. Hoewel het systeem dat Apple gaat gebruiken lijkt op de manier waarop Android dit ook heeft opgezet is de Apple variant nog wel de strengere van de twee. Hoe dan ook, het lijkt erop dat je straks misschien wel een filter van je favoriete foto app kan gebruiken in je favoriete social media manager.

Interactieve notificaties

Een notificatie waar je meteen actie op kan ondernemen is wederom weer een van de mogelijkheden in iOS die voor de Android-gebruiker als vertrouwd aanvoelen. Een SMS/Whatsapp bericht kant straks direct beantwoord worden. Een agenda-uitnodiging kan je accepteren of weigeren op het moment dat je er aan herinnerd wordt door je iPad. Of je kan een taak direct als afgerond markeren als je iPhone je eraan herinnert dat het woensdag is en je moeders moet bellen.

En nog een stuk of 9 meer

Ik ga hier natuurlijk niet het stuk van Ron Amadeo over zitten tikken, op ArsTechnica kan je het volledige overzicht met onder andere de muziekherkenning en batterij-statistieken vinden. Als je deze post als kannonnevoer wilt gebruiken in je discussie met vrienden sta je daar natuurlijk vrij in, vergeet echter niet dat er waarschijnlijk net zo veel over Android te tikken is. Misschien is het eerlijker je flame-war even uit te stellen tot we ook een mooi overzicht van die kant van het verhaal gevonden hebben.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.