Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #51

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2014, 14:22 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere een keyboard-app en een WK voetbal-app.

1Password

Twee weken terug bespraken we de app PasswordBox voor Android, een app waarmee je wachtwoorden voor al je accounts kan beheren. Deze week verscheen echter het nieuws dat de 1Password-app voor Android compleet vernieuwd en verbeterd is. Deze app biedt nagenoeg dezelfde mogelijkheden en biedt daarnaast de optie om je wachtwoorden te synchroniseren met onder meer je laptop, desktop en smartphone. 1Password is een zeer goede app om al je wachtwoorden veilig op te laten slaan, goede wachtwoorden te laten genereren en direct op al je accounts in te loggen. Met één hoofdwachtwoord krijg je direct toegang tot websites, apps en andere diensten waarvoor je in moet loggen. Kortom, gebruik je veel apps en diensten waarvoor een wachtwoord vereist is, dan mag 1Password niet op je Android tablet ontbreken.

1Password-Android

De 1PasswordBox-app is gratis te downloaden maar biedt in-app aankopen om alle functies te ontgrendelen. Echter, tot 1 augustus kun je al deze functies gratis proberen.

  • 1Password

WPS Office

Er zijn in de Google Play Store een hoop verschillende apps te vinden waarmee je documenten kunt bewerken, presentaties kunt maken en spreadsheets kunt invullen, maar als je niks uit wilt geven en wel kwaliteit zoekt dan kun je bijna niet om WPS Office heen. Deze app heette voorheen Kingsoft Office en krijgt naast een nieuwe naam ook een nieuw uiterlijk. De app is zeer gebruiksvriendelijk, beschikt over nagenoeg alle functies die je van een Office-app mag verwachten en kan zeer eenvoudig gekoppeld worden aan clouddiensten als Dropbox en OneDrive. Als je dus ook op je Android tablet wat werkt wilt verzetten mag WPS Office niet ontbreken.

WPS-Office

De WPS Office-app is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • WPS Office

SwiftKey

Het standaard toetsenbord dat je op je Android tablet vindt voldoet voor velen prima, maar als je wat uitgebreidere mogelijkheden wilt dan zijn er een hoop toetsenbord-apps in de Play Store te vinden. Eén van de betere apps is SwiftKey. Dit intelligente keyboard biedt verschillende lay-outs, optimalisatie voor elk formaat display, verschillende modi voor verschillende wensen, een groot assortiment aan emoticons, nauwkeurige woordvoorspellingen en natuurlijk de swipe-functie om snel te kunnen tikken. Het allermooiste is dat SwiftKey sinds deze week gratis te downloaden is. De app biedt nu echter in-app aankopen, bijvoorbeeld voor extra themes. Als je eens wat anders wilt qua keyboard mag deze app niet ontbreken op je Android tablet.

SwiftKey-Android-app

SwiftKey is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Voor extra themes en andere opties moet betaald worden.

  • SwiftKey

EXTRA: FIFA WK 2014

Vandaag is het zover; het WK voetbal 2014 gaat van start in Brazilië. Ook wij Nederlanders zitten voor de buis gekluisterd om het Nederlands elftal op de voet te volgen. Zowel voor en na als tijdens de wedstrijd wil je op de hoogte blijven van alles dat met Oranje te maken heeft en daarom is het handig je Android tablet als tweede scherm in te zetten. Met de nieuwe FIFA WK 2014-app, welke samen met de NOS ontwikkeld is, kun je alles bijhouden. Voor en na wedstrijden krijg je alle achtergrondinformatie over de teams, spelers en speelsteden. Tijdens de wedstrijd kun je belangrijke momenten uit verschillende hoeken terugkijken, uitgebreide statistieken over de wedstrijd inzien en per speler naar de statistieken kijken. Wanneer je niks wilt missen dit WK mag de FIFA WK 2014-app niet ontbreken op je Android tablet.

FIFA-WK-2014-app

De FIFA WK 2014-app is gratis te downloaden uit de Google Play Store. De app biedt geen livestream van de wedstrijden maar is echt een tweedescherm-app.

  • FIFA WK 2014

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.