Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #52

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2014, 11:30 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere een spel waarmee je je brein kunt trainen.

PowerDirector

Je kunt met je tablet video’s maken en er is een beperkt aantal mogelijkheden om deze video’s te bewerken. Een echt goede video-editor is er echter nog niet maar Cyberlink, de makers van de PowerDirector-app, willen dit gat opvullen. Met PowerDirector kun je aan de slag met geïmporteerde of zelf geschoten video’s die op je Android tablet staan. De interface is geoptimaliseerd voor touch en maakt het onder meer mogelijk video’s, foto’s en audio te slepen, in te korten en te splitsen. Ook kun je eenvoudig effecten toevoegen, overgangen invoegen en titels aanmaken. De gratis app maakt het mogelijk video’s in 720p-resolutie te exporteren, de betaalde versie biedt daarnaast een export in 1080p-resolutie.

PowerDirector-app-Android

De PowerDirector-app is gratis te downloaden maar biedt in-app aankopen om hoge resolutie video’s te exporteren.

  • PowerDirector

Parallels Access 2.0

Een Android tablet is ideaal voor op de bank of in bed maar soms staan niet alle programma’s of bestanden die je nodig hebt op je tablet. Dan is het handig als je even snel verbinding kan maken met je computer om deze bestanden te bekijken of een programma op te starten. Ontwikkelaar Parallels heeft een app waarmee de computer op afstand overgenomen kan worden door een mobiel apparaat (tablet), een VNC-app. Deze app was tot vandaag alleen beschikbaar voor iOS, maar nu ook voor Android. In de Android-app, Parallels Access 2.0, heb je de mogelijkheid om snelkoppelingen die direct naar een Windows-programma verwijzen te plaatsen op het homescherm van je tablet, kun je kopiëren en plakken, en eenvoudig inzoomen of uitzoomen.

Parallels-Access

Parallels Access 2.0 werkt op basis van een abonnement. Het kost 19,99 dollar om een jaar op afstand gebruik te kunnen maken van je eigen computer. Met dit abonnement mag je dan tot 5 verschillende computers koppelen aan een onbeperkt aantal mobiele apparaten.

  • Parallels Access 2.0

Lumosity

Een Android tablet is natuurlijk uitermate geschikt voor het spelen van spelletjes, maar niet iedereen houdt van games als Angry Birds. Sommige mensen gaan liever een uitdaging aan en voor hen is Lumosity interessant. Dit spel bestaat uit kleine puzzels en spellen waarmee je je brein kunt trainen. Zo zijn er puzzels waarbij het geheugen getraind wordt en puzzels waarbij het oplossen van problemen centraal staat. Volgens de makers van het spel is de app in samenwerking met neurowetenschappers ontwikkeld en zorgt het regelmatig spelen van de games voor een daadwerkelijk goed getraind brein. Of dat echt zo is laten we aan jou over, maar kijkend naar de prijs van de in-app aankopen moet het wel werken. Een maand toegang tot Lumosity Premium kost je namelijk 12 dollar. Een jaar spelen kost 60 dollar.

Lumosity is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Voor extra spellen en de premium-functies moet een abonnement aangeschaft worden.

  • Lumosity

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.