Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #53

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2014, 11:08 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere een 3D-spel en een app voor PowerPoint presentaties.

Castle of Illusion

Een Android tablet is niet alleen ideaal voor het surfen op het internet of het checken van je Facebook, ook grafisch fraaie spellen kunnen op de meeste Android tablets zonder problemen gespeeld worden. Eén van de mooiere en leukere games, met name ook voor kinderen, is Castle of Illusion. Dit spel bestaat al jaren en zullen sommigen nog kennen van het 16-bit tijdperk. Het originele spel heeft nu een full hd make-over gekregen, compleet met 3D-graphics en animaties. Voor deze nostalgie moet echter wel betaald worden want het fraaie spel is te downloaden voor 7,35 euro. Voor dit bedrag ben je er wel een tijdje zoet mee en krijg je de kans om met Mickey Mouse zijn vriendin Minnie Mouse uit het kasteel te redden.

Castle-of-Illusion

Caste of Illusion is voor een prijs van 7,35 euro te downloaden.

  • Castle of Illusion

Google Presentaties

Google heeft eerder dit jaar de Google Documenten app waarmee documenten bewerkt kunnen worden en de Google Spreadsheets app waarmee spreadsheets bewerkt kunnen worden gelanceerd. De app voor het aanmaken, bewerken en delen van PowerPoint-presentaties ontbrak echter nog maar daar is deze week verandering in gekomen. Met Google Presentaties kun je eenvoudig PowerPoint bestanden openen, bewerken en opslaan om vervolgens via de cloud te delen. Ook is het mogelijk dia’s toe te voegen en opnieuw te rangschikken, tekst en vormen op te maken, en direct vanaf je tablet te presenteren. Voor dit alles is geen internetverbinding vereist.

Google-slides

Google Presentaties kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store. Voor het synchroniseren van presentaties kan een dienst als Google Drive gebruikt worden.

  • Google Presentaties

Copy Bubble

Als je met een app als de hierboven genoemde Google Presentaties-app aan de slag gaat dan is het handig wanneer je een klembord hebt zoals op een normale computer. Op dit klembord kun je verschillende gekopieerde teksten opslaan om deze vervolgens ergens te plakken. Binnen Android is het mogelijk één stuk tekst te kopiëren en vervolgens te plakken, maar met Copy Bubble krijg je meer mogelijkheden. Dit is een lichtgewicht app die functioneert als klembord en in al je apps actief is. Je kunt een stuk tekst of een afbeelding kopiëren en deze wordt automatisch in de Copy Bubble opgeslagen. Vervolgens kun je in dezelfde of een andere app de Bubble waarin jouw gekopieerde tekst of afbeelding staan aantikken en de afbeelding of tekst plakken. Je hebt dus altijd een overzicht van al je gekopieerde items en kunt deze ook eenvoudig uit de Bubble verwijderen.

Copy-Bubble-app-Android

Copy Bubble is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Copy Bubble

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.