Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #48

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2014, 9:45 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week o.a. een rss-app en een app om teksten te vertalen.

Google Translate

De zomervakantie komt er weer aan en daarmee samen gaan ook vakanties naar het buitenland. In veel landen spreken ze Engels maar als je die taal niet machtig bent of er wordt wat anders gesproken is de Google Translate app een goede app om geïnstalleerd te hebben. Deze app heeft van alle vertaal-apps de meest nauwkeurige vertaling en de meeste zinnen zijn ook begrijpelijk, iets wat bij sommige apps ver te zoeken is.

ipad-googletranslate

Deze app is gratis verkrijgbaar in de App Store.

  • Google Translate

Unread

Als je net als ik elke dag veel websites doorspit om de meest interessante artikelen te lezen en dit doet middels een zogenaamde RSS-feed dan mag de app Unread niet op je iPad ontbreken. Deze app geeft in een zeer simplistische maar comfortabel te gebruiken interface alle artikelen die jij graag leest weer. Er zijn voldoende opties om de weergave naar eigen wens af te stellen en zo comfortabel elke dag door het laatste nieuws te bladeren.

Unread-iPad-2

Deze app is voor een prijs van 4,49 euro verkrijgbaar in de App Store.

  • Unread

iBooks

Veel mensen kopen voor de vakantie een e-reader. Een iPad kan echter ook e-books downloaden en tonen. Vanuit de iTunes Store kan je boeken kopen of je kan je eigen boeken vanuit iTunes op de Mac overzetten. Tevens kan je ook .pdf bestanden openen en opslaan in iBooks. De app ziet er erg mooi uit en oogt simpel maar heeft veel functies. Zo kan je woorden opzoeken in het ingebouwde woordenboek en rechtstreeks termen opzoeken op Wikipedia of er een notitie bij maken.

ipad-ibooks

Deze app is gratis in de App Store.

  • iBooks

Extra tip: UPC Horizon TV

Vanwege het lekkere weer zitten veel mensen buiten. Echter hebben veel mensen daar geen televisie staan. Veel providers hebben daaraan gedacht en hebben een app om televisie te kijken. Ik heb hier UPC maar KPN, XS4ALL, Ziggo etc. hebben allemaal zo’n app. In de app van UPC kan je de meeste zenders bekijken. Ook kan je programma’s terugkijken en opnames op je Horizon-box instellen. Je kan ook alleen kijken als je in een UPC-netwerk zit, bij vrienden met UPC bijvoorbeeld. Je kan dus bijvoorbeeld niet op vakantie in het buitenland TV kijken.

ipad-horizon

Deze app is gratis in de App Store, je hebt echter wel een UPC abonnement nodig met minimaal Internet en Televisie.

  • Horizon TV

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.