Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste prijzen LG G Pad 7.0 duiken op

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2014, 14:11 CategorieAndroid

Gisteren heeft LG de nieuwe G Pad-serie Android tablets officieel gelanceerd in Europa. We weten dus inmiddels alle specificaties en dat de tablets vanaf begin volgende maand in Nederland verschijnen. Prijzen noemde LG gisteren echter nog steeds niet maar vandaag heeft de Koreaanse fabrikant in verschillende Europese landen de prijs van het 7-inch model bekendgemaakt.

In zowel Duitsland als Italië heeft LG bekendgemaakt dat de G Pad 7.0 de eerste tablet is die de markt zal bereiken. We hadden een prijs van maximaal 150 euro verwacht maar LG zet de tablet in Duitsland in de markt voor maar liefst 199 euro. In Italië zijn consumenten met een prijs van 179 euro iets goedkoper uit.

Voor deze prijzen krijg je een 7-inch tablet met Android 4.4 KitKat-software. Het toestel is voorzien van een ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en onder de motorkap zien we onder meer een Qualcomm Snapdragon 400-processor en 1GB aan werkgeheugen terug. Het opslaggeheugen bedraagt 8GB maar kan met een microSD-kaart uitgebreid worden. Ook is de tablet voorzien van twee camera’s, een microUSB-poort en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie.

LG Benelux laat weten dat er momenteel nog niks bekend is over de adviesprijs voor de Nederlandse markt. De verwachting is echter dat deze 189 of 199 euro zal bedragen. Ten opzichte van de directe concurrentie, de Galaxy Tab 4 (7.0), is dit een logische prijs, maar er zijn inmiddels 7-inch tablets met vergelijkbare specificaties en prima prestaties te vinden voor 50 tot 100 euro minder. Zo brengt Acer de goedkopere Iconia One 7 naar Nederland en komt Asus met verschillende nieuwe MeMO Pad tablets.

De LG G Pad 7.0 en LG G Pad 10.1 verschijnen volgende maand in de Nederlandse winkels. De 8-inch G Pad 8.0 komt pas in augustus naar Nederland.

  • Delen:
LG G Pad 7.0
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.