Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste review Asus Transformer Book Flip TP300 gepubliceerd

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2014, 10:19 CategorieVideo

Asus heeft tijdens Computex 2014 verschillende nieuwe tablets, hybriden en convertibles gepresenteerd maar een echt goede indruk van deze modellen hebben we nog niet kunnen krijgen. Daar komt vandaag verandering in want de eerste review van één van deze modellen, de Asus Transformer Book Flip TP300, is reeds gepubliceerd. Deze convertible beschikt over een display dat 360 graden te draaien is.

De Asus Transformer Book Flip TP300 leent het design van de populaire Yoga-modellen die door Lenovo op de markt gebracht zijn. De laptop beschikt over een scharnier waarmee het display 360 graden om te klappen is en je het geheel dus in verschillende modi, waaronder een tabletmodus, kunt gebruiken. De convertible komt in schermformaten van 13.3-inch tot 15.-6inch, draait op een Intel Core Haswell-processor en komt met maximaal 8GB aan werkgeheugen. Ook beschikt de Transformer Book Flip over een HD- of full HD-display,een SSD of HDD opslaggeheugen, USB- en HDMI-poorten, Windows 8.1-software en een QWERTY keyboard.

Nog geen twee weken geleden werd de Transformer Book Flip door Asus gepresenteerd maar nu al hebben de collega’s van Ultrabookreview de convertible aan een review kunnen onderwerpen. De website is met name positief over het strakke design van de convertible en de goede grip die de behuizing biedt. Wel laat de afwerking hier en daar wat te wensen over en is het apparaat ook wat zwaarder en groter dan gewenst, zeker voor het gebruik als tablet.

Ook het keyboard en touchpad worden goed beoordeeld, en bovendien zijn er in de vorm van USB, HDMI en SD voldoende aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden. Het display geeft met een full hd-resolutie scherpe plaatjes weer en produceert een hoog contrast met natuurlijke kleuren. Het nadeel is echter dat het display nogal gevoelig is voor reflecties. Het model met Intel Core i7-processor, 8GB aan werkgeheugen en een 128SD zorgde voor prima prestaties. De accuduur komt uit op ongeveer 6 uur en de TP300 lijkt niet te warm te worden bij intensief gebruik.

De uitgebreide review vind je op de website van Ultrabookreview. Wanneer de Transformer Book Flip TP300 naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk maar morgen houdt Asus een presentatie in Nederland en krijgen we waarschijnlijk meer te horen. De Transformer Book Flip krijgt waarschijnlijk een prijs vanaf zo’n 500 euro.

  • Delen:
Asus Transformer Book Flip TP300LA
Windows 8

Reacties

  1. Lieke
    23 september, 2014 om 17:49

    Hallo,

    Ik heb afgelopen weekend deze laptop gekocht en gebruik hem nu voor de tweede keer. Het valt mij op dat hij vrij veel lawaai maakt voor een nieuwe laptop die nog zo goed als geen bestanden er op heeft staan. Heeft u dit ook ervaren? Gaat het over? Of anders, waar zou het aan kunnen liggen?

    Groeten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.