Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gestileerde weergave van Nexus 9 zichtbaar op Google I/O slide?

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2014, 12:04 CategorieAndroid

Gisteren heeft Google tijdens de openingsspeech van Google I/O geen nieuwe tablet-hardware getoond, de aandacht was er vooral voor de nieuwste versie van Android, Android L. We hoopten eigenlijk op meer, en een van de dingen waar we op hoopten was een nieuwe Nexus tablet, de Nexus 9.

Nexus 9 toch stiekem getoond?

De Nexus 9 houdt zoals gezegd al een tijdje de gemoederen bezig en een paar dagen geleden hadden we nog een bericht met wat meer details van deze tablet. Zo zou het apparaat gemaakt worden door HTC en voorzien zijn van een Nvidia Tegra K1-processor. Op de bijbehorende afbeeldingen (hieronder getoond) was ook te zien dat het scherm waarschijnlijk een 4:3 beeldverhouding krijgt, opvallend voor een Android machine.

nexusae0_wm_V-Overall_thumb

Gisteren, tijdens de presentatie van Google’s nieuwe design-taal voor Android L, kwamen er verschillende slides voorbij waar naast de standaard en bekende vormen van smartphones, laptop en tablets ook een nieuwe tablet te zien was… eentje met een 4:3 scherm. Genoeg reden om dus in ieder geval te speculeren dat het de Nexus 9 is, of kan zijn. Door de nieuwe design en ontwerpmogelijkheden in Android L belooft Google dat het makkelijker is verschillende schermformaten en verhoudingen te ondersteunen, en juist die opmerking kan op verschillende manieren uitgelegd worden. De opmerking kan ervoor verantwoordelijk zijn dat Google een 4:3 tablet afbeelding toonde, maar kan natuurlijk ook betekenen dat ze zoveel vertrouwen hebben in de nieuwe designtaal dat ze zelf een tablet met ‘afwijkend’ formaat durven uit te brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.