Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope Windows 8 tablets aan de horizon

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2014, 11:50 CategorieWindows

Een paar weken geleden heeft Microsoft (nog) een nieuwe versie van hun besturingssysteem beschikbaar gemaakt heeft aan fabrikanten. ‘Windows 8.1 with Bing’ is een gratis te gebruiken versie van het OS. Deze versie van Windows gebruikt namelijk standaard de zoekmachine Bing, eigendom van Microsoft, in de webbrowser en fabrikanten mogen dit niet aanpassen. Als consument heb je echter wel de mogelijkheid om in de instellingen te duiken en de standaard zoekmachine te wijzigen.

Chinese fabrikanten geprikkeld door de mogelijkheden

Dat het gratis beschikbaar stellen van een besturingssysteem kan werken heeft Google met Android natuurlijk al lang bewezen. De keuze om het OS gratis beschikbaar te maken vrij gemakkelijk te verdedigen als de belangrijkste factor in het succes van Android. Microsoft volgt nu in die voetsporen met de gratis versie van Windows 8.1 en vooral de Chinese fabrikanten lijken geprikkeld te zijn door de mogelijkheden die het biedt. We verwachten de komende maanden regelmatig te kunnen posten over nieuwe goedkope Windows 8 tablets.

Ramos i8 Pro – 8 inch Windows 8.1 with Bing tablet

De eerste tablet met de gratis Windows 8.1 installatie dook vorige week al op, de website tablet-news was de eerste die schreef over dit apparaat.

De Ramos i8 Pro is een 8 inch tablet. De schermresolutie is 1280 x 800 pixels en het systeem wordt aangedreven door een Intel Atom Z3740 processor (Bay Trail). Er is 2 GB RAM geheugen beschikbaar en 32GB opslaggeheugen dat kan worden uitgebreid via de MicroSD slot. De Ramos i8 Pro tablet heeft verder beschikking over 8 megapixel camera aan de achterkant en een 2mp webcam aan de voorkant, een MicroUSB poort en HDMI poort. Natuurlijk ontbreken Wifi en Bluetooth 4.0 ook niet op deze tablet.

De Ramos i8 Pro is aangekondigd met een prijs van 240 dollar. Daarvoor krijgt je dus bovenstaande tablet, maar ook eens een jaar Office 365 gebruik (losse prijs: 70 euro per jaar). Combineer de waarde van het abonnement en de verwachting dat de Ramos na een paar weken nog wel een paar tientjes gaat zakken in prijs en we hebben het echt over extreem goedkopere Windows 8 hardware. Ramos is de eerste maar we verwachten dus dat andere Chinese fabrikanten snel zullen volgen, en (prijs)concurrentie niet uit de weg zullen gaan. Interessante tijden dus voor de koopjesjagers, hopelijk kunnen wij regelmatig reviews aanbieden van deze hardware om jullie te vertellen of de prijs- kwaliteitverhouding goed genoeg is om jouw geld waard te zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.