Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google breidt mogelijkheden Chromecast uit

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2014, 10:27 CategorieAccessoires

Gisteren toonde Google een preview van Android L, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. De internetgigant kwam echter ook met een update voor de Chromecast hdmi-stick die sinds enkele maanden in Nederland te koop is en inmiddels in 17 landen in de winkels ligt. Zo wordt het onder meer mogelijk om zonder tussenkomst van een WiFi-netwerk verbinding te maken met de Chromecast.

Update voor Chromecast

De Google Chromecast is een hdmi-stick die op elke met hdmi uitgeruste tv aangesloten kan worden. Vervolgens kan een Android smartphone of tablet verbinding maken met deze stick en kan content uit compatibele apps naar de hdmi-stick gestuurd worden. Deze pakt vervolgens de content van de servers van Google of de ontwikkelaar en toont het op je televisie.

Google komt met een belangrijke update voor de Chromecast waarmee het mogelijk wordt om zonder met hetzelfde WiFi-netwerk verbonden te zijn content van je tablet of smartphone op tv weer te geven. Op dit moment is verbinding met hetzelfde WiFi-netwerk nog een vereiste, maar in de nabije toekomst kan dus ook een mobiele internetverbinding of ander WiFi-netwerk gebruikt worden.

Daarnaast wordt het mogelijk om het beeld van je smartphone of tablet te spiegelen op tv, een functie waar al lange tijd om gevraagd wordt. Volgens Google werkt deze functie zonder noemenswaardige vertraging en eerste instantie worden onder andere de HTC One, Nexus 4/5/7/10, Samsung Galaxy Note 3 en Galaxy S4/S5 ondersteund. Met de nieuwe BackDrop-functie kun je voortaan eigen foto’s, of foto’s van bijvoorbeeld Google+, als achtergrond van de Chromecast instellen. Dit werkt als een soort digitale fotolijst.

Beschikbaarheid

De update voor de Google Chromecast wordt over enkele weken uitgerold. Google liet verder weten dat er inmiddels 10.000 apps in de Play Store te vinden zijn die ondersteuning voor de Chromecast bieden.

  • Delen:

Reacties

  1. Sven Klönhammer
    26 juni, 2014 om 21:43

    Ik heb de stick net vandaag in huis gehaald. Klein leuk apparaat maar met beperkingen. Ik vind het beeld te vaak “trillen” ik herken dit van PC grafische kaart op 50hz en ik ben van dat trillen verlost… Ik heb nog geen Chromecast hertz instelling gevonden…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.