Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google I/O vanavond 18:00: volg het live!

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2014, 11:44 CategorieAndroid

Vanavond om 18:00 is het dan weer zover, Google zal dan zijn jaarlijkse developers evenement openen met een presentatie. Net als Apple’s WWDC is dit een van de grotere tech-events van het jaar, waar de grootste speler in de mobiele markt vernieuwing van het besturingssysteem (Android) toont en aangeeft in welke richting het platform het komende jaar op wordt gestuurd.

Android 5.0 Lollipop

Een van de zaken die we vanavond verwachten te zien is de nieuwste versie van Android, 5.0. In voortzetting van traditie zal ook deze versie een zoete naam krijgen en aangezien de deal met Nestle (KitKat) eenmalig lijkt geweest te zijn is de verwachting dat de nieuwe Android versie de naam Lollipop zal dragen, verwachtingen die gesterkt zijn door verschillende ‘stiekeme’ verwijzingen van onder andere fabrikant HTC.

Naast de naam is het natuurlijk veel belangrijker om te weten wat er nieuw is om Android 5.0. De presentatie is nog maar een paar uur weg dus we zullen maar niet teveel tijd meer besteden aan speculatie, wat we in ieder geval denken te mogen verwachten is het volgende:

  • Ondersteuning voor 64-bit processors
  • Kleine refresh van het uiterlijk
  • Do not disturb functie
  • Verbeterde multi-task opties (o.a. voor notificaties)
  • Google Fit (gezondheid app)

In tegenstelling tot eerder jaren lijkt Google nu een paar maanden tussen aankondiging en release van het OS te plannen. Eigenaren van Nexus apparaten hoeven dus waarschijnlijk hun adem niet in te houden komende week, een update naar 5.0 laat nog even op zich wachten. Deze keuze geeft developers wel de tijd om ook echt gebruikt te gaan maken van (eventuele) vernieuwingen in het OS en/of het uiterlijk van hun apps aan te passen op een visuele refresh van Android.

Er wordt overigens nog wel meer van Google verwacht vandaag, waaronder een aankondiging van een Android TV. Niet dat Google niet eerder geprobeerd heeft voet aan de grond te krijgen in deze markt hoor, maar wie weet zien we vandaag wederom een nieuwe poging. De Chromecast heeft het afgelopen jaar in ieder geval de wereld wat opgewarmd met betrekking tot het idee van Google op je TV. Daarnaast is de verwachting dat we de veelbesproken Google Nexus 9, gemaakt door HTC, gaan zien.

Volg Google I/O live

Google heeft een speciale app beschikbaar gemaakt in de Play Store. Deze kan je dus downloaden. Het is nog niet duidelijk of via de app ook een stream gevolg kan worden.

  • Google I/O app

Naast een app is er ook gewoon een oude vertrouwde URL waarop Google het laatste nieuws (en zoals het er uit zit ook een livestream) beschikbaar zal maken:

Bezoek de Google I/O event pagina op Google.com

Al het nieuws op Tablets Magazine

Natuurlijk zullen ook wij vanavond het nieuws op de voet volgen, en vervolgens met jullie delen. Wij zullen een wedstrijd om de snelste te zijn niet aangaan (vooral omdat we toch altijd verliezen!), maar natuurlijk zullen we wel zo snel mogelijk zorgen voor duidelijke artikelen met al het nieuws. Wij verachten rond een uurtje of 20:00 de eerste artikelen te kunnen plaatsen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.