Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert app voor bewerken PowerPoint-presentaties

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2014, 22:24 CategorieAndroid

Google heeft vandaag niet alleen Android L, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, aangekondigd. De Internetgigant komt ook met een aantal updates voor apps en introduceert zelfs een nieuwe app. Met Google Slides (Presentaties) kunnen op een Android tablet of smartphone PowerPoint-presentaties aangemaakt, bewerkt en gedeeld worden.

Google Presentaties

Google lanceerde eerder dit jaar de de Google Documenten en Google Spreadsheets apps waarmee gebruikers van een Android smartphone of tablet bestanden kunnen bewerken, bekijk en aanmaken. Hiervoor is geen abonnement en ook geen internetverbinding vereist. Wel is er diepe integratie met Google Drive, waarin de documenten en spreadsheets opgeslagen en gedeeld kunnen worden. Wanneer je met je tablet of smartphone online gaat worden de documenten gesynchroniseerd en kun je met andere gebruikers samenwerken.

Vandaag voegt Google de Google Slides (Presentaties) app aan het aanbod toe. Met deze app is het mogelijk om PowerPoint-presentaties vanaf je mobiele telefoon of tablet te bewerken. De app is beschikbaar voor Android en moet binnenkort ook voor iOS-gebruikers te downloaden zijn. Alledrie de apps zijn gratis te downloaden en alle documenten van Microsoft’s Office-suite worden ondersteund. Je hebt er zelfs geen Office 365-abonnement voor nodig.

Google-slides

Update voor Docs

Daarbij voert Google een update door voor de Documenten-app waarmee documenten uit Microsoft Office ook als native Office-bestand worden aangepast en dus niet omgezet hoeven te worden door de app. Een document kan dus bewerkt worden en vervolgens weer direct als Word-bestand worden opgeslagen. Daarnaast kunnen na de update suggesties gedaan worden door mensen waarmee je samenwerkt. Deze suggesties kun je accepteren of afwijzen. De in 2012 overgenomen QuickOffice-suite is nu compleet geïntegreerd in de losse apps.

Google Drive for Work

Ook interessant is dat Google Drive for Work gelanceerd heeft. Deze versie van Google’s cloudopslagdienst is speciaal voor zakelijke gebruikers en biedt onbeperkte opslag voor maar 10 dollar per maand, per gebruiker. Daarbij worden bestanden voorzien van een encryptie en zijn er extra administratieve features toegevoegd. Met dit scherpe aanbod is Google concurrenten als Dropbox wederom een stap voor.

  • Google Presentaties
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.