Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Nexus 8 met Android 4.5 in foto’s te zien’

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2014, 14:36 CategorieAndroid

We moeten het met een flinke korrel zout nemen maar de foto in dit artikel (hieronder) toont mogelijk de Google Nexus 8. De tablet zou deze maand nog door Google geïntroduceerd worden, samen met Android 4.5.

De website Mydrivers heeft naar eigen zeggen foto’s in handen gekregen waarop de nog onaangekondigde Google Nexus 8 te zien is. Wat we uit de afbeeldingen op kunnen maken is dat de tablet over redelijk dikke bezelfs (randen) rondom het display beschikt, iets dat we niet zouden verwachten van een tablet die het voortouw zou moeten nemen.

Nexus-8-lek

Over de specificaties is ook nog niks bekend, maar de geruchten over een Google Nexus 8 gaan al maanden. Zo zou de tablet, met een formaat van 8- of 8.9-inch, door het Taiwanese HTC geproduceerd worden en draaien op de nieuwste generatie Intel Moorefield-processor. Deze chip biedt ondersteuning voor 64-bit-software en daardoor zou de kans groot zijn dat Google tegelijkertijd met de Nexus 8 een 64-bit-versie van Android introduceert. Verder zou de tablet uitgerust worden met een full hd-display, 2GB of 3GB aan werkgeheugen en 16B of 32GB aan opslaggeheugen.

Eind juni houdt Google zoals elk jaar de Google I/O-conferentie voor ontwikkelaars. De verwachting is dat de internetgigant tijdens deze conferentie de Nexus 8 presenteert, samen met Android 4.5. Over deze nieuwe Android-versie is echter nog nauwelijks iets opgedoken.

 • Delen:

Reacties

 1. Cédric
  05 juni, 2014 om 15:25

  Dit kun je nu toch niet serieus nemen? Dit is toch duidelijk één of andere Chinese rip-off..

 2. Didier Malfait
  07 juni, 2014 om 19:56

  Dat denk ik ook , is dit een grap?

  • Martijn Chel
   07 juni, 2014 om 20:18

   Een relatief betrouwbare bron en een ‘hot’ onderwerp. Iets dat dus sowieso het vermelden waard is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.