Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus-serie blijft bestaan

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2014, 12:41 CategorieAndroid

Begin dit jaar verschenen er verschillende berichten dat Google mogelijk de Nexus-serie aan de kant zou schuiven maar de internetgigant heeft deze week zelf bevestigd dat dit niet het geval is. We kunnen dus waarschijnlijk nieuwe Nexus-tablets en -smartphones verwachten.

Volgens berichten die eind januari verschenen zou Google in 2015 het Nexus-merk opzij zetten om vervolgens het Play Edition portfolio verder uit te breiden en samen te werken met meerdere fabrikanten. Dit zou betekenen dat Google niet meer met alleen Samsung en Asus Nexus-tablets ontwikkelt maar op het gebied van software aangepaste versies van reeds gelanceerde tablets en smartphones lanceert.

Het nieuwe programma voor Play Edition-toestellen gaat onder de naam Android Silver en zou het Nexus-programma vervangen. Volgens Dave Burke, een topman binnen de Android-afdeling, is dit echter klinkklare onzin. Hij geeft tegenover 9to5google aan dat de Android Silver- en Nexus-afdelingen beiden belangrijk zijn en zullen blijven. De ene afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Nexus-apparaten, de andere voor de ontwikkeling van de open source code van nieuwe Android-versies.

People just get excited by concepts and forget why we do things. We are still invested in Nexus. People have been commenting about Nexus because there is something else and they think that means the end of Nexus. That is the totally wrong conclusion to make.

We kunnen dus in de toekomst zowel Google Play Edition-versies van tablets en smartphones en Nexus-tablets en -smartphones verwachten. Burke geeft daarbij aan dat Google waarschijnlijk aan de traditie vasthoudt om een nieuw Nexus-apparaat samen met een nieuwe versie van Android te lanceren. De lancering van Android L staat voor het najaar gepland en de kans is groot dat we dan eindelijk de veelbesproken Google Nexus 9, geproduceerd door HTC, gaan zien. De verwachting is dat deze tablet onder meer beschikt over een hoge resolutie display en een 64-bit-processor van Intel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.