Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Project Tango Tablet: 7-inch met Tegra K1-chip

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2014, 18:34 CategorieAndroid

Eind vorige maand verschenen de eerste berichten over een Project Tango tablet van Google. Het zou gaan om een 7-inch tablet met de focus op 3D-mapping van een omgeving. Inmiddels heeft Google zelf het bestaan van de tablet bevestigd en brengt zelfs een speciale kit voor ontwikkelaars uit.

Project Tango tablet

Project Tango is een project waarbij 3D-diepte analyse centraal staat. De tablet die Google vandaag uitgebracht heeft beschikt dan ook over verschillende sensoren om de omgeving rondom het apparaat in kaart te brengen. Zo is de achterzijde voorzien van twee camera’s, een bewegings-sensor en een diepte-sensor. De tablet is een development-versie, wat inhoudt dat deze niet voor consumenten maar ontwikkelaars bedoeld is. Met name op het gebied van gaming en augmented reality biedt de tablet vele mogelijkheden.

Toch is dat jammer want als we naar de specificaties kijken is de Project Tango tablet iets wat menig Android-liefhebber in huis zou willen hebben. De tablet beschikt over een 7-inch display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie en draait op een nieuwe Nvidia Tegra K1-processor. Wellicht opvallender is dat de tablet is uitgerust met maar liefst 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Ook is de tablet voorzien van Bluetooth 4.0 LE, WiFi en een module voor snel mobiel internet via 4G. De tablet draait op Android 4.4 KitKat, de meest recente versie van het besturingssysteem. Kortom, een pakket aan specificaties die we niet dagelijks tegenkomen op Android tablets.

Beschikbaarheid en prijs

De tablet wordt door Google beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Dit moet ergens in het najaar van 2014 gebeuren. Zij moeten er echter wel voor betalen, en niet zo weinig ook. De tablet wordt in een gelimiteerde oplage beschikbaar gesteld en gaat 1.024 dollar kosten. Er zouden al grote studios met de tablet aan de slag zijn gegaan, waaronder Unity en Epic.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.