Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Project Tango-tablet volgend jaar ook voor consumenten te koop

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2014, 11:06 CategorieAndroid

Begin deze maand presenteerde Google de Project Tango tablet, een geavanceerde tablet die een 3D-scan van zijn omgeving kan maken. De tablet is momenteel alleen beschikbaar voor ontwikkelaars maar vandaag laat de internetgigant weten dat er in 2015 ook een versie voor consumenten uitgebracht wordt.

Project Tango is een project van Google waarin het analyseren en scannen van de 3D-omgeving centraal staat. De tablet die Google eerder deze maand getoond heeft beschikt dan ook over verschillende sensoren om de omgeving rondom het apparaat in kaart te brengen. Zo is de achterzijde voorzien van twee camera’s, een bewegings-sensor en een diepte-sensor. Met name op het gebied van gaming en augmented reality biedt de tablet vele mogelijkheden.

Ook op het gebied van specificaties is de tablet rijkelijk uitgerust. Zo is de tablet voorzien van een 7-inch display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie en draait het geheel op een Nvidia Tegra K1-processor. Ook is er 4GB aan werkgeheugen aan boord, bedraagt het opslaggeheugen 128GB en is draadloze communicatie mogelijk via Bluetooth, WiFi en 4G. De tablet draait op Android 4.4 KitKat.

Momenteel kunnen ontwikkelaars de tablet aanschaffen voor maar liefst 1.024 dollar, maar in 2015 moet er ook een consumentenversie van de tablet verschijnen. Volgens The Verge wordt de tablet geproduceerd door LG maar afgezien van dat is nog niet duidelijk wat we van de tablet kunnen verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.