Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Historisch Nieuwsblad lanceert Unlock History-app voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2014, 12:40 CategorieApplicaties

Historisch Nieuwsblad lanceert deze week de app Unlock History. De app, geschikt voor de iPad, bestaat uit een interactieve film met historische beelden, aangevuld met achtergronden en gedigitaliseerd historisch materiaal. Unlock History brengt in drie delen de verhalen over de Gouden Eeuw die tot leven komen met de 3D-animatie van Willem van Oranje.

Als je helemaal gek bent van geschiedenis, wat meer over de Nederlandse geschiedenis wilt weten of voor school of studie graag wat bijleert dan is de Unlock History-app interessant. Meer dan driehonderd artikelen en beelden bieden uitgebreide achtergrondinformatie bij een van de belangrijkste periodes in de Nederlandse geschiedenis. Aan de hand van schilderijen, tekeningen, teksten, objecten en geluidsfragmenten, wordt het verhaal van de Gouden Eeuw in beeld gebracht.

Unlock-History-app-2

In drie afleveringen vertelt ‘Het wonder van de Gouden Eeuw’ over het ontstaan van Nederland. Het wonder van de Gouden Eeuw is geschreven door Luc Panhuysen, auteur van boeken over de gebroeders De Witt en het Rampjaar 1672. De tekst is ingesproken door Peter Blok.

Het verhaal ‘Het wonder van de Gouden Eeuw’

Deel 1: De Opstand breekt uit
1566: De bloedige vervolgingen van calvinistische ketters in de Spaanse Nederlanden mondt uit in een opstand tegen het Spaanse gezag. Willem wordt de onbetwiste leider. Andere onderwerpen die aan bod komen: beeldenstorm, de Bloedraad, het smeekschrift, Watergeuzen, het Beleg van Leiden en Alkmaar en Alteratie Amsterdam.

Deel 2: Per ongeluk zelfstandig
1576: Vergeefs probeert Willem van Oranje de 17 opstandige Nederlanden bijeen te houden. Unie van Utrecht, Plakkaat van Verlatinghe, de provincies besluiten dat de macht voortaan bij henzelf ligt. De noordelijke Nederlanden zelfstandig. De Spaanse Furie, de Apologie, de moord op Willem van Oranje, de Armada komen .

Deel 3: Het wonder van de Republiek
1590: Maurits ontpopt zich tot de formidabele legerleider die de Opstand nodig heeft. Landsadvocaat Johan van Oldenbarnevelt zorgt dat de provincies de oorlog kunnen betalen. Die smeden zich aaneen tot de Republiek der Verenigde Nederlanden. Vluchtelingen uit het zuiden zoeken hun heil in Holland. De basis van een enorme economische groei, die uitmondt in de Gouden Eeuw. Turfschip van Breda, de VOC, Frederik Hendrik, Piet Hein, Twaalfjarig Bestand.

Unlock History: Wonder van de Gouden Eeuw bestaat uit drie afleveringen en kost compleet €1,79. De app is geschikt voor de iPad (vanaf iOS 4.3) en te downloaden in de App Store.

  • Unlock History
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.