Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP brengt nieuwe versie Split x2 hybride uit

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2014, 14:31 CategorieWindows

Vorig jaar bracht HP de Split x2 hybride met Windows 8-software uit. Dit model heeft de Nederlandse markt nooit bereikt maar mogelijk komt de opvolger wel naar Nederland. Ook de nieuwe versie gaat onder de naam Split x2 en is op verschillende punten verbeterd.

HP Split x2

De nieuwe Split x2 is wederom een hybride laptop, wat inhoudt dat het scherm als losse tablet gebruikt kan worden maar wanneer gekoppeld aan het keyboard dock heb je de beschikking over een volwaardige Windows 8.1 laptop. De nieuwe variant komt met een Intel Core i3 of Core i5 Haswell-processor, maximaal 500GB aan opslaggeheugen en maximaal 8GB aan werkgeheugen.

HP-Split-x2-2

Het geheel draait op Windows 8.1-software en in het keyboard dock zit een extra accu verwerkt waarmee de batterijduur verlengd wordt. De tablet zelf gaat 5,5 uur met een volle lading en in combinatie met dock wordt dit verleng naar bijna 8 uur. Het apparaat heeft een ‘fanless’ design, wat betekent dat de ventilatie niet te horen is.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Split x2 moet vanaf eind juni in de Amerikaanse winkels liggen voor een prijs vanaf 600 dollar en komt in een witte, een rode en een zilveren versie. Daarnaast heeft HP vandaag de Pavilion x360 en de Envy x360 convertibles aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.