Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP lanceert Envy x360 en Pavilion x360 convertibles

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2014, 9:44 CategorieWindows

Vandaag is in Taiwan de Computex 2014-beurs van start gegaan en krijgen we dus heel wat nieuws over nieuwe tablets, convertibles en hybriden voorgeschoteld. HP is één van de eerste bedrijven die nieuwe producten voorstelt, waaronder de Pavilion x360 en Envy x360 convertibles.

HP Pavilion x360

Afgelopen februari introduceerde HP de Pavilion x360, een betaalbare convertible met Windows 8.1-software en een 11.6-inch display. Dit model ligt inmiddels ook in de Nederlandse winkels. Vandaag voegt de Amerikaanse fabrikant een grotere variant, ook de Pavilion x360 genaamd, aan het assortiment toe.

De HP Pavilion x360 beschikt over een 13.3-inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Onder de motorkap zien we een Intel Core- of een AMD-processor terug. Je hebt de keuze uit een AMD A6-, A8- of A10-chip, terwijl Intel de convertible van een Core i3- of Core i5-processor voorziet. Het werkgeheugen bedraagt maximaal 8GB. In de convertible zien we 500GB of 1TB aan HDD opslaggeheugen terug en de batterijduur varieert van 6.5 tot 8.5 uur, afhankelijk van de gekozen configuratie.

HP-Pavilion-x360

Net als zijn voorganger beschikt de Pavilion x360 over een convertible design, wat inhoudt dat het display 360 graden omgeklapt kan worden en zo verschillende modi creëert. Helemaal omgeklapt kan het geheel als tablet gebruikt worden.

HP Envy x360

Een andere nieuwe convertible is de HP Envy x360. Dit model beschikt over een 15.6-inch display en komt met een Intel Core Haswell-processor. Ook het display van deze versie kan in verschillende modi, waaronder een presentatie en tablet modus, gezet worden. Je hebt de keuze uit een Core i3-, i5- en i7-processor, vergezeld door maximaal 8GB aan werkgeheugen en 1TB aan opslaggeheugen. Ook moet er een versie met SSD verschijnen.

HP-Envy-x360

Prijs en beschikbaarheid

De HP Envy x360 wordt in juli in Nederland verwacht voor een prijs vanaf 599 euro. Ook de Pavilion x360 met Intel-processors heeft een prijs vanaf 599 euro, de AMD-versies komen waarschijnlijk niet naar Nederland. Beide modellen draaien op Windows 8.1-software.

  • Delen:
HP Envy x360
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.