Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP lanceert Pro x2 612 Windows 8.1 hybride

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2014, 10:43 CategorieWindows

Er lijkt bij HP maar geen einde aan te komen. Na begin dit jaar al een kleine tien nieuwe Windows 8 hybriden en convertibles gelanceerd te hebben komt de Amerikaanse fabrikant deze maand weer met vijf nieuwe modellen. Eerder deze week zagen we onder meer de Pavilion x360 en Envy x360 voorbij komen, en vandaag is het de beurt aan de professionelere HP Pro x2 612.

De naam Pro x2 klinkt je wellicht bekend in te oren want begin dit jaar introduceerde HP een hybride Windows 8 laptop met nagenoeg dezelfde naam; de HP Pro x2 410. Het nieuwe model is iets groter en beschikt over weer net wat modernere specificaties.

De HP Pro x2 612 is een 12.5-inch Windows 8.1 hybride, wat inhoudt dat het display losgekoppeld kan worden van het dock en vervolgens als tablet te gebruiken is. De tablet is uitgerust met een Intel Haswell-processor, in de vorm van een Core i3- of Core i5-chip. Het display komt met een hd- of full hd-resolutie, afhankelijk van de configuratie die je kiest. Wel beschikken alle modellen over een Wacom Digitizer en wordt er een active digitzer stylus meegeleverd.

Verder beschikt de HP Pro x2 612 over onder meer een Smart Card Reader, een TPM-module en een optionele vingerafdrukscanner. Voor diegenen die onderweg gebruik willen maken van internet is er ook een variant met 3G of 4G te koop. De tablet komt met een USB 3.0-poort, een microSD-kaartlezer, twee camera’s en een batterijduur van 8 uur. Het geheel draait op Windows 8.1-software maar als je de voorkeur geeft aan Windows 7 is dit ook mogelijk.

HP-Pro-x2-612-2

Opvallend is dat HP verschillende opties qua keyboard dock uitbrengt. Zo kun je gaan voor een Power Keyboard waarmee de batterijduur tot 14 uur verlengd kan worden. Dit keyboard beschikt ook over achtergrondverlichting voor de toetsen, een VGA-poort, een DisplayPort, een SD-kaartlezer en twee USB 3.-poorten. Het travel keyboard komt zonder extra accu maar is wel voorzien van verlichte toetsen en een USB 3.0-poort.

De HP Pro x2 612 moet vanaf september in de winkels liggen voor een adviesprijs van 899 euro. Hiervoor krijg je de versie inclusief Power Keyboard. De prijs van de versie inclusief travel keyboard wordt later bekendgemaakt. Je kunt overigens ook alleen de tablet komen, deze gaat door het leven als de Pro Tablet 612.

  • Delen:
HP Pro x2 612
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.