Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel toont dunne referentietablet met Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2014, 10:20 CategorieHardware

Intel is sinds 2012 hard aan het werk om de tabletmarkt te veroveren. De Amerikaanse chipfabrikant kende een slechte start en zag de concurrentie een grote voorsprong nemen maar de laatste tijd verschijnen er steeds meer tablets met een Intel-chip op de markt. Intel doet er alles aan om te laten zien dat het bedrijf voorop loopt, deze week met onder andere een nieuwe referentietablet.

Tijdens een persconferentie op Computex 2014 toonde Intel een referentietablet die gaat onder de naam Lliama Mountain. Dit model draait op Windows 8.1 en heeft een formaat van 12.5-inch. Dat is nog niet zo bijzonder, maar de tablet draait op de nieuwste generatie Broadwell-chips die wederom kleiner en energiezuiniger gemaakt zijn.Dit resulteert in een 12.5-inch tablet die maar 670 gram weegt en 7.2 millimeter dik is. Zelfs op het gebied van Android zien we dat niet terug.

De kleinere en energiezuinigere chip zorgt er daarnaast voor dat er geen actieve koeling meer nodig is, iets dat bij huidige chips van Intel nog wel vaak vereist is. Aan de hand van de positie en oriëntatie van de tablet optimaliseert het systeem de koeling en dus de prestaties. Ook is er door de kleinere chip meer ruimte voor de accu. Er zitten in de referentietablet dan ook twee accu’s verwerkt die samen moeten zorgen voor een batterijduur van maar liefst 32 uur.

De Lliama Mountain is een referentietablet van Intel, wat inhoudt dat we dit model in deze vorm waarschijnlijk niet op de markt gaan zien. Intel wil hiermee wel laten zien wat de mogelijkheden zijn en mogelijk fabrikanten inspireren om met deze basis aan de slag te gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.