Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8 staat personalisatie van control center toe

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2014, 20:46 CategorieiPad

Er druppelt steeds meer informatie over de nieuwste versie van iOS naar buiten, Apple lijkt dit jaar ook een stuk minder streng te zijn met de NDA (non disclosure agreement). Dit betekent dat verschillende developers zich veiliger voelen in het lekken van hun ‘ontdekkingen’ aan verschillende websites. Eerder vandaag schreven we al over de ontdekking dat split-screen apps waarschijnlijk mogelijk zijn in iOS 8. Een nieuwe ontdekking wijst erop dat Apple de eindgebruiker meer controle gaat geven.

Personalisatie van iOS 8

Het gebrek aan personalisatie opties in iOS was een van grootste nadelen van Apples besturingssysteem, zeker in vergelijk met de mogelijkheden die Android biedt. Ook nadat iOS 8 op de markt is zal Apple die vergelijking nog wel gaan verliezen maar ze lijken in ieder geval wat losser te worden in hun regeldrang. Zo bleek tijdens de WWDC keynote al je in iOS 8 je eigen favoriete toetsenbord kan installeren en gebruiken. Slashgear schreef vandaag op basis van een ontdekking door een developer dat gebruikers straks zelf kunnen bepalen wat wel en wat niet in control center te zien is. Een kleine en simpele verandering, maar wel eentje die gebruikers zelf laat kiezen, en dat is wel wat anders dan Apple’s wil is wet houding waar we ondertussen wel een beetje aan gewend zijn.

iOS-8-Control-Center-820x420

Natuurlijk kan het zomaar zijn dat Apple deze functie nog uit iOS 8 haalt voordat deze het daadwerkelijk aan het grote publiek beschikbaar gemaakt gaat worden. Maar aangezien ze niet meer moeilijk doen over je systeemtoetsenbord keuze zie ik niet waarom ze dit nog zullen doen. Persoonlijk kijk ik al uit naar iOS 9, waar je mogelijk standaard apps kan kiezen (voor bijvoorbeeld agenda, email en browser).

Lees al het iOS 8 nieuws in via onze iOS 8 verzamelpagina.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.