Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kurio lanceert nieuwe kindvriendelijke Kurio TAB

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2014, 14:53 CategorieAndroid

Als je kinderen hebt dan heb je er vast ervaring mee dat zij er nogal eens met je tablet vandoor gaan. Zij kijken hier graag filmpjes op, spelen spelletjes en surfen op het internet. Maar, ideaal is het niet want je tablet biedt ze toegang tot alles dat online te vinden is. Om deze reden introduceert Kurio een nieuwe serie mobiele apparaten die speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn.

Kurio TAB

Kurio brengt onder andere een nieuwe tablet speciaal voor kinderen van 3 tot 12 jaar op de markt. De tablet gaat onder de naam Kurio TAB, draait op Android-software en is voorzien van het Kurio Genius internetfiltersysteem. Dit systeem zorgt voor een veilige omgeving waarin kinderen de digitale wereld kunnen ontdekken. Binnen deze omgeving worden alleen veilige websites toegankelijk gemaakt, is er toegang tot voor kinderen ontwikkelde en leerzame apps en kunnen ouders bepaalde activiteiten van kinderen inzien zonder de privacy aan te tasten. Daarbij is er toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van apps.

Kurio-TAB-2

De Kurio TAB biedt een beveiligde omgeving voor kinderen en maakt het ook voor ouders mogelijk om de controle te houden over wat er met en op de tablet gedaan wordt. Bij het eerste gebruik stellen ouders per kind een eigen profiel in. Op de Kurio TAB kunnen tot acht onafhankelijke gebruikersprofielen ingesteld worden en daarnaast is er de mogelijkheid om onder andere een tijdslimiet in te stellen. Na het instellen kunnen kinderen geheel zelfstandig spelen en leren, zonder dat de ouders toezicht hoeven te houden. De instellingen zijn beschermd met een wachtwoord. Door middel van het vooraf ingestelde profiel ‘groeit’ de Kurio TAB met het kind mee; de restricties, websites en apps die toegankelijk zijn, worden automatisch aangepast naarmate het kind ouder wordt.

Kurio-TAB-3

Over de hardware van de Kurio TAB is nog maar weinig bekend maar kijkend naar de afbeeldingen gaat het om een 7-inch tablet. Deze draait op een Intel Clover Trail-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz en wordt vergezeld door 1GB aan werkgeheugen. De tablet is daarbij handzaam en bevat een stevige beschermhoes, bestand tegen een stootje.

Prijs en beschikbaarheid

De Kurio TAB moet vanaf augustus in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 99,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.