Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Medion Lifetab MD 98641 vanaf woensdag te koop bij de Aldi

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2014, 11:51 CategorieAndroid

Vanaf komende woensdag begint Aldi met de verkoop van wederom een Medion tablet. De supermarktketen heeft de Medion Lifetab MD 98641 inmiddels in de folder gezet en vanaf 18 juni kan de tablet gekocht worden voor een prijs van 179 euro.

De Medion Lifetab MD 98641 is een 10.1-inch tablet met Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Het is niet bekend of de tablet op termijn een update naar Android 4.4 KitKat zal krijgen maar onlangs maakte Medion wel bekend een aantal modellen van een update te voorzien.

Onder de motorkap zien we een quadcore-processor (de Rockchip RK3166) met een kloksnelheid van 1.6GHz, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Het opslaggeheugen kan met een microSD-kaart van maximaal 64GB uitgebreid worden. Het display maakt gebruik van de ips-techniek en kent een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

Medion Lifetab MD 98641

De tablet is voorzien van een USB-poort met host-functie en daarnaast een miniHDMI-poort waarmee de tablet met een display of tv gekoppeld kan worden. Aan de voorzijde zien we een 2 megapixel camera terug, aan de achterzijde een 5 megapixel variant. Het geheel heeft een afmeting van 26 x 17 x 1 centimeter en een gewicht van 550 gram.

Vanaf 18 juni kun je bij de Aldi terecht voor deze Medion tablet, welke een prijskaartje van 179 euro heeft. Voor diegenen die niet veel uit willen geven en een tablet zoeken voor basistaken als surfen, spelletjes spelen, Facebook bijwerken en e-mails versturen is het een leuke optie.

 • Delen:

Reacties

 1. Screencop
  20 juli, 2014 om 19:07

  Heb de Lifetab MD98641 van Aldi niet kunnen gebruiken. Er was geen mogelijkheid om een verbinding met het internet via een Hotspot van Telenet te krijgen. Hij melde wel “verbonden” maar ik kon verder niets doen op het internet. Inloggen met een gmail account lukte ook niet.
  Hij start ook op in het Duits, zonder hierbij de mogelijkheid te hebben om de taal te veranderen bij de opstart.
  Heb er vijf uur mee bezig geweest. Het duurde telkens 5 tot 15 minuten voor een opdracht uitgevoerd werd…
  De bijgekochte beschermingsmap van Aldi is ook niet geschikt voor deze tablet.
  Ik ga alles terugbrengen naar Aldi en mijn geld terug vragen.

 2. LP
  17 augustus, 2014 om 21:21

  Ik heb ook de tablet gekocht en ben er heel tevreden mee.
  Opstart zoals voorzien, (wel eventjes de teksten lezen) het configureren vraagt de nodige tijd en aandacht, doch bij een Apple is dat niet anders (Mijn echtgenote heeft er zo een). Ik was in tabletten een volslagen leek, heb mijn tijd genomen, alles gelezen en heb geen problemen ondervonden. De gebruiksaanwijzing echter ligt voor leken niet eenvoudig. Achteraf bekeken vind je wel alles terug op internet via Google. Talen instelbaar zoals je het mag verwachten, ook naast het Nederlands toetsenbord een cyrillisch toetsenbord geladen, enkele grote boeken en een pak magazines geladen zowel vanaf play-Google als vanaf mijn pc, een paar grote apps geladen en alle voor geïnstalleerde apps uitvoerig uitgeprobeerd. Als ik de tablet nu vergelijk met andere, dan kan ik enkel zeggen dat het een beste koop is in zijn categorie. (geen GSM)
  Wifi verbinding beter dan met mijn recente laptop. (vindt overal wel een wifi)
  Ook de apps voor documenten en rekenbladen geprobeerd (met een groot Excel bestand, meerdere grote tabbladen waaronder een van 14000 lijnen) werkt zoals bedoeld.
  (heb ook de beschermingsmap gekocht)
  Configureren: best vanaf je eigen wifi. Hotspots: bij verbinding naar onder van de voorwaarden scrollen en akkoord gaan vooraleer je kan surfen.

  • Joe
   02 oktober, 2014 om 16:18

   He LP.
   Ik heb ook de Tablet gekocht en ben er zeer tevreden over, echter ken ik de map “mijn bestanden” niet vinden!!!
   Mag ik weten waar u de ‘bescherm map gekocht hebt’??
   Joe

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.