Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meten is weten: Microsoft’s tool om accuverbruik te meten

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2014, 12:16 CategorieWindows

Naast de opkomst van quantified self in de vorm van Healthbook en Google Fit is en blijft andere dataverzameling ook een hot item. Het mag geen verassing zijn dat groot-dataverzamelaar Google hier vaak een leidende rol in heeft. Microsoft lijkt het voorbeeld van Google in ieder geval te volgen als het gaat om de analyse van accuverbruik door apps, iets dat allang mogelijk is binnen Android en onlangs ook door Apple aangekondigd is voor iOS 8.

Slaap-Studie tool in Windows 8

Engadget heeft dit weekend een artikel gepubliceerd over de “Windows Sleep Tool”, het programmaatje in kwestie. Microsoft’s implementatie lijkt nog wat op een eerste stap, want de sleep tool kan op dit moment alleen een rapport uitspugen over het datagebruik dat apps hebben tijdens de stand-by modus. Daadwerkelijke accuverbruik tijdens, tja, daadwerkelijk gebruik is nog niet mogelijk.

Niet ieder apparaat ondersteunt deze tool die via het heerlijk ouderwetse Command Prompt gebruikt moet worden. Om te kijken of jouw Windows 8.1 machine ondersteuning heeft open je Command Prompt en type je “powercf/a”. Alleen als je “Standby’S” als resultaat krijg kan je een slaap studie starten, die vervolgens als HTML bestandje voor je geëxporteerd wordt.

Het gebruik van deze tool is waarschijnlijk vooral voor developers weggelegd. Toch kennen we allemaal mensen in onze omgeving (of spiegel) die juist dit soort data-interpretatie interessant vinden om te bekijken, of in ieder geval op te nemen in hun ‘toolkit’ voor als het een keertje nodig is. Hierbij dus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.