Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft gaat tablets toch onder Lumia-merk uitbrengen

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2014, 15:39 CategorieMicrosoft

Ruim een week geleden schreven we over de afspraken tussen Microsoft en Nokia, waar bleek dat Microsoft de merknaam Nokia maar voor beperkte tijd mag gebruiken. Nu lijken er dan toch aanwijzingen te zijn dat er nieuwe onderhandelingen gaande zijn en Microsoft straks toch echt ook met de naam Nokia verder gaat.

Het nieuws van vorige week was gebaseerd op een online Q&A waar voormalig CEO van Nokia, Stephen Elop, het nieuws over de beperkte merknaam-licentie deelde met medewerkers van de Finse tak van, welke nu Microsoft is. Nu blijkt dat Microsoft Nokia niet alleen gekocht heeft voor de handset-divisie en de bijbehorende kennis, contacten en fabricage mogelijkheden want volgens het doorgaans betrouwbaar @evLeaks staat Microsoft op het punt nieuwe afspraken rondom de merknaam Nokia af te ronden. Smarthones moet dan straks onder de naam “Nokia by Microsoft” uitgebracht worden, en naar verwachting zullen ook de productlijn-namen van Nokia blijven.

Een Lumia smartphone van Nokia by Microsoft dus. Niet dat het heel lekker bekt natuurlijk, dus in volksmond blijft het vast en zeker gewoon Nokia heten. De stroomlijning van de productgroepen en bijbehorende namen lijkt zich ook uit te breiden tot het tablet-aanbod van Microsoft. Dit zal dus waarschijjnlijk betekenen dat de Surface-naam geen lang leven meer beschoren is, en straks de Microsoft tablets onder de Lumia-vlag op de markt verschijnen.

Op dit moment zijn in Nederland de Microsoft Surface 2, Microsoft Surface Pro 2 en Nokia Lumia 2520 te koop. De onlangs aangekondigde Microsoft Surface Pro 3 moet vanaf eind augustus in de Nederlandse schappen liggen. Zijn dit de laatste Surface tablets die we zullen zien?

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.