Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft mag merknaam Nokia maar beperkte tijd gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2014, 11:35 CategorieMicrosoft

Een van de vragen die de tech-pers al een tijdje bezighoudt heeft betrekking op een van de oudste namen in tech. Het Finse Nokia is sinds eind April overgenomen door Microsoft en apparaten die de afgelopen maanden gelanceerd zijn dragen nog steeds de Nokia naam. Maar het zullen wel de laatste apparaten zijn. Daarmee wordt de vraag deels beantwoord die we onszelf als eens stelden; wat gaat Microsoft met hun branding doen?

Zowel Nokia als Microsoft Mobile verdwijnen

Stephen Elop, die aan het roer staat bij de Microsof Devices Group en voormalig CEO van Nokia, heeft die vorige week laten weten tijdens een online Q&A sessie op nokia.com. Elop liet weten dat Microsoft nu de overname van Nokia compleet is graag ook van de merknaam Nokia af wil. Microsoft heeft hiervoor tot eind 2015 de tijd, zoals in  e onderhandeling tijdens de overname van Nokia kennelijk is besproken. Opvallend is echter dat Microsoft ook van plan is om de huidige Microsoft Mobile benaming vaarwel te zeggen, en straks alle hardware onder één naam naar buiten te brengen.

@evleaks, een van de bekende twitter-accounts/websites waar informatie uit de techwereld gelekt wordt, heeft vorige week overigens ook al een intern document van Nokia beschikbaar gemaakt waarin Nokia medewerkers op de hoogte gesteld worden van de verandering in branding. In dat document staat onder andere dat de naam op de Nokia hardware dus zal verdwijnen, maar dat vooralsnog diensten die de Nokia-naam bij zich dragen onveranderd zullen blijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.