Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface Pro 3 nauwelijks zelf te repareren

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2014, 10:30 CategorieWindows

Het is alweer een paar weken geleden dat Microsoft de Surface Pro 3 presenteerde maar sinds deze week kan de hybride tablet in de Verenigde Staten gekocht worden. Zoals altijd bij de lancering van een nieuw high-end product kijken de mensen van iFixit hoe het zit met de mogelijkheden om het apparaat zelf te repareren. Helaas is dat met de Surface Pro 3 nagenoeg onmogelijk.

Volgens het reparatieteam van iFixit is de Surface Pro 3, net als zijn voorgangers, zeer lastig zelf te repareren. Dit laat de test van de website overigens ook direct zien want tijdens het uit elkaar halen van de tablet, om te tonen hoe dit werkt en wat zich onder de motorkap bevindt, werd het display namelijk gebroken. Dit zegt voldoende voor diegenen die zelf bijvoorbeeld het display of een flashdrive willen willen vervangen. De tablet wordt bij elkaar gehouden door onder meer lint en lijm, wat uit elkaar halen een lastig karwei maakt.

Mocht je de Surface Pro 3 toch zonder kleerscheuren open krijgen dan is het nog steeds niet eenvoudig om componenten te vervangen. Zo zit de accu op het moederbord gesoldeerd en met een hoop lijm vastgeplakt, kom je connectors tegen die verre van standaard zijn en is het lcd-paneel vastgelijmd aan de glazen beschermplaat. Het team van iFixit waarschuwt dat er geen ruimte voor fouten is, dus ons advies is dan ook de tablet maar gewoon ter reparatie terug te sturen als er iets mis mee is en vooral genoegen te nemen met wat zich al onder de motorkap bevindt. De tablet krijgt een score van 1 uit 10, waarbij 10 het meest eenvoudig zelf te repareren is.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.