Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont eerste commercial voor de Surface Pro 3

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2014, 14:39 CategorieMicrosoft

Dat Microsoft met de Surface Pro 3 de directe aanval op iPad en in het verlengde daarvan de tabletmarkt laat varen was al een beetje duidelijk. De eerste tv-commercial die vandaag gelanceerd is verstevigd die richting van Microsoft alleen maar.

De Surface Pro kan je laptop vervangen

De beschrijving die Microsoft bij deze video geeft:

With a 12″ display, Surface Pro 3 has the power of a laptop in a lightweight, versatile form. In this TV ad, with one continuous take the camera changes angles, shifts backgrounds, and transitions from one scenario to the next in a seamless manner, highlighting some of the many ways that Surface Pro 3 packs all the performance of a fully powered laptop into a thin, light and beautifully designed device.

Het mag dus duidelijk zijn dat de aanval hier volledig gericht is de mogelijkheden om met de Surface Pro 3 je laptop te vervangen.

Surface Pro 3

Om productiever te zijn en de laptop echt te kunnen vervangen is een groter formaat volgens het bedrijf een must. De tablet is dan ook voorzien van een 12-inch display, tegenover het 10.6-inch display van zijn voorganger. Het display heeft een resolutie van 2.160 bij 1.440 pixels, een 3:2 beeldverhouding en is net als zijn voorganger gekalibreerd voor correcte kleurweergave. Ook is het kunnen schrijven op het scherm met digitizer een belangrijk onderdeel in de Microsofts strategie. Zo kun je met een klik van de pen snel een foto maken, kun je op de pen klikken om het scherm te activeren en de OneNote-app op te starten, en kun je de pen gebruiken om notities direct in de cloud op te slaan en met je andere apparaten te synchroniseren.

Microsoft-Surface-Pro-3-2

Ondanks dat de tablet een groter display gekregen heeft is het gewicht verlaagd naar nog maar 800 gram. Ook is de Surface Pro 3 met een profiel van 9.1 millimeter 1,5 millimeter dunner dan zijn voorganger. De kickstand is nog steeds aanwezig maar Microsoft heeft ook deze feature op verschillende punten verbeterd. Zo kun je de tablet nu in nagenoeg elke hoek zetten door een nieuwe mechanisme. Je bent dus niet meer aangewezen op een klein aantal vaste posities, de tablet is in een hoek van 22 graden tot een hoek van 150 graden te plaatsen. De behuizing van het geheel is nog steeds van magnesium gemaakt, maar dan lichter en dunner. Toch garandeert Microsoft dat de Surface Pro 3 steviger is dan zijn voorganger en zelfs zonder moeite tegen stoten kan.

De Surface Pro 3 heeft natuurlijk krachtige onderdelen die in dat opzicht zich prima kunnen weren tegen de kracht van de meeste laptops.

Alles over de Surface Pro 3

Bekijk onze speciale productpagina voor de Microsoft Surface Pro 3 of vergelijk de Surface Pro 3 met andere Windows 8 hybrides in de tablet database.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.