Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft verdubbelt gratis opslagruimte OneDrive

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2014, 12:11 CategorieApplicaties

Microsoft laat vandaag weten de abonnementsprijzen voor de cloudopslagdienst OneDrive naar beneden bij te stellen en daarbij de gratis opslagruimte te verhogen. Hiermee wil het bedrijf uit Redmond consumenten en zakelijke gebruikers overtuigen om voor OneDrive te kiezen. Met de nieuwe prijzen is de Microsoft optie een van de goedkoopste op de markt.

15 GB Gratis OneDrive

Gebruikers van de cloudopslagdienst van Microsoft krijgen vanaf nu 15 GB gratis ruimte tot hun beschikking, in plaats van de 7 GB van voorheen. De prijzen van extra opslagruimte zijn ook naar beneden bijgesteld. Zo kost 100 GB extra opslagruimte vanaf nu 1.99 euro per maand, 200 GB kost nog maar 3,99 euro per maand. In vergelijking met eerdere prijzen is dit ongeveer de helft. Een prima verlaging dus.

1 TB gratis opslagruimte voor Office 365 gebruikers

Gebruikers van Office 365 hebben het echter nog mooier voor elkaar, want als gebruiker van Microsoft Office-abonnement krijg je maar liefst 1 terrabyte (1000 GB!) gratis opslagruimte. Dat is natuurlijk niet misselijk. Office 365 is verkrijgbaar vanaf 7 euro per maand (1 laptop en 1 mobiel apparaat). Bij dit goedkoopste abonnement krijg je dus al 1TB ruimte op OneDrive. Maar je kan ook voor het iets duurdere Office Home abonnement gaan, dat je met 5 gebruikers (en hun apparaten) in het gezin kan delen. In geval krijgt iedere gebruiker 1TB aan data! Niets te delen dus.

Bovenstaande maakt het aanbod van Microsoft een van de meest goedkope cloudopslag-oplossingen op de de markt. Aangezien de nieuwe CEO van Microsoft vanaf de cloud/services afdeling komt zien wij de hand van Satya Nadella in deze nieuwe stap.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.