Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft verlaagt prijzen Surface Pro 2 met 100 euro

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2014, 15:26 CategorieWindows

De recent aangekondigde Surface Pro 3 is vanaf augustus verkrijgbaar in Nederland. Nu die datum steeds dichterbij komt kon Microsoft het natuurlijk niet hebben dat de ‘oude’ Surface straks duurder was dan de nieuwe Surface, en dus is de prijs van de Surface 2 verlaagd.

100 euro minder voor huidige modellen

De prijsverlaging is van toepassingen op alle modellen, wat betekent dat de Surface Pro 2 tablet vanaf nu te koop moet zijn vanaf 789 euro (64GB opslag) tot 1.689 euro (512GB opslag). De nieuwe, grotere en snellere Surface Pro 3 is op dit moment al te pre-orderen vanaf 819 euro, dus het verschil is niet heel groot. Een oplettende lezer heeft door dat de Surface Pro 2 zonder deze verlaging 70 euro duurder was gebleven dan de nieuwe Surface Pro 3. Ondanks de prijsverlaging van Microsoft raden we kopers aan om goed te vergelijken en vooral een hoop winkels met elkaar te vergelijken, er wordt regelmatig gestunt om van de voorraad af te komen. Het is zomaar mogelijk dat je bij de ene winkel wel een gratis toetsenbordcover krijgt en bij de andere niet.

Microsoft Surface Pro 3 – Specificaties

De Microsoft Surface Pro 3 is met een formaat van 12-inch een stuk groter dan zijn 10.6-inch voorganger. Dit formaat is volgens Microsoft ideaal voor diegenen die niet altijd een tablet én een laptop willen meenemen maar één apparaat zoeken. Ook de resolutie van het scherm is verhoogd; naar 2.160 bij 1.440 pixels. Het ClearType HD-display wordt gekalibreerd geleverd en is voorzien van een active digitizer. De meegeleverde stylus beschikt over ook over een aantal nieuwe features. Zo kun je met een druk op de kop van de stylus het scherm ontgrendelen en direct notities in OneNote maken.

De Microsoft Surface Pro 3 is voorzien van een Intel Core Haswell-processor en Intel HD Graphics. Lees meer over  de verschillende processors als je precies wilt weten welke modellen met welke chip uitgerust worden. Deze wordt vergezeld door 4GB of 8GB aan werkgeheugen, en 64GB, 128GB, 256GB of 512GB aan opslaggeheugen. Meer informatie vind je op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3.

Lees ook onze Microsoft Surface Pro 2 review en vergelijk de Surface Pro 2 met de Surface Pro 3 in onze vergelijking.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.