Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft zet plannen Surface Mini wederom in de ijskast’

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2014, 13:52 CategorieMicrosoft

Eén van de meest besproken tablets van de afgelopen maanden is er een die we nog helemaal niet gezien hebben; de Surface Mini van Microsoft. Er gaan al sinds vorig jaar geruchten over de komst van deze kleine Windows-tablet. Nadat we onlangs de bevestiging voor het bestaan van deze tablet voorbij zagen komen verschijnt vandaag het bericht dat Microsoft de plannen voor de lancering van de Surface Mini toch weer in de ijskast gezet heeft.

Lancering op het laatste moment uitgesteld

Afgelopen mei introduceerde Microsoft tijdens een presentatie in de VS de Surface Pro 3, maar de verwachting was dat Microsoft ook de Surface Mini zou aankondigen. Op dit vlak bleef het echter stil en niet veel later verschenen er diverse berichten dat Microsoft de lancering van de tablet op het laatste moment uitgesteld had. Er werden verschillende redenen voor gegeven. Zo zou het bedrijf uit Redmond willen wachten totdat de touch-versie van Microsoft Office af was.

Surface mini bestaat echt?

Niemand had echter de tablet ooit gezien en dus bleef het vooral gissen of deze echt bestond. Daar kwam eerder deze maand echter verandering in want in de handleiding van de Surface Pro 3 werden verwijzingen naar de Surface Mini gevonden. De tablet lijkt dus echt te bestaan maar of deze ooit op de markt komt is nog maar de vraag. Vandaag komt Digitimes namelijk met het bericht dat Microsoft de lancering wederom in de ijskast gezet heeft, of wellicht helemaal heeft geschrapt.

Kritiek van partners

Volgens de bronnen van de website was het de bedoeling dat de massaproductie van de Surface Mini in mei van start ging maar Microsoft zou dit op het laatste moment afgeblazen hebben. De reden hiervoor is dat het bedrijf uit Redmon veel negatieve reacties van partners, andere fabrikanten van Windows-tablets, ontvangen zou hebben. Zij zien de Surface Mini volgens de bronnen als directe concurrent en zijn hier natuurlijk niet blij mee. Ook zou Microsoft de alsmaar groeiende concurrentie in het marktsegment van kleine tablets zien als gevaar en dus een extra reden om niet door te gaan met de productie van de Surface Mini.

Specs Surface mini

Mocht dit bericht kloppen dan is het in onze optiek toch jammer dat er geen Surface Mini op de markt komt. Microsoft heeft namelijk met de Surface tablets reeds laten zien high-end producten met prima specs en prestaties te kunnen ontwikkelen. De geruchten over de Surface Mini waren ook veelbelovend. Zo zou de tablet beschikken over een 8-inch display met een 1.440 bij 1.080 pixels resolutie, een 4:3 beeldverhouding, een quadcore-processor van Qualcomm en mogelijk zelfs Windows RT als besturingssysteem.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.