Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Multitask-functie iOS 8 getoond in video

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2014, 10:18 CategorieBesturingssystemen

iOS 8 is nog maar net aangekondigd en ontwikkelaars kunnen dus pas een paar dagen spelen met de betaversie van het nieuwe mobiele besturingssysteem. Toch duiken er al verschillende functies en features op die Apple tijdens de presentatie niet besproken heeft. Zo zagen we eerder deze week dat uit de broncode van iOS 8 gehaald kon worden dat er mogelijk een split-screen optie geïntroduceerd wordt.

Hoewel het eerder deze week puur bij een stukje code bleef dat niet geactiveerd kon worden heeft ontwikkelaar Steven Troughton-Smith inmiddels een manier gevonden om de multitask-functie toch in te schakelen. Hij heeft een video online gezet waarin getoond wordt hoe met het gebruik van twee vingers een app maar een deel van het scherm inneemt. Zo toont hij de Safari-browser op een half scherm, driekwart scherm of een kwart scherm.

Het blijft vooralsnog onduidelijk of Apple deze functie daadwerkelijk beschikbaar zal stellen bij de lancering van iOS 8. Deze versie van Apple’s mobiele besturingssysteem wordt pas in de herfst van dit jaar uitgerold naar alle gebruikers van een iPad, iPhone en iPod. In de tussentijd zal het bedrijf uit Cupertino nog vele aanpassingen doorvoeren en mogelijk nieuwe features en functies introduceren. Lees meer over alle vernieuwingen in iOS 8.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.