Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuw startmenu voor Windows verschijnt pas in 2015’

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2014, 11:55 CategorieBesturingssystemen

De verwachting was dat Microsoft ergens na de zomer een update voor Windows 8 uitbrengt en meteen het inmiddels veelbesproken startmenu herintroduceert. Volgens de nieuwste geruchten is et startmenu echter verschoven naar 2015, mogelijk met de introductie van Windows 9.

Er gaan al een tijdje berichten over het startmenu dat Microsoft in nieuwe vorm zou willen herintroduceren. In Windows 8 ontbrak het menu namelijk compleet maar met elke update werden er wat meer functies aan de startknop toegevoegd. Een startmenu zoals we dat van eerdere versies van Windows kennen komt niet terug maar Microsoft werkt wel aan een ‘mini’ startmenu waarin tegels van verschillende apps te zien zijn.

Windows-8-startmenu

Het nieuwe ‘mini’ startmenu moet de desktopomgeving en de touch-interface van Windows dichter bij elkaar brengen en daarbij gebruikers van een muis en toetsenbord vanuit de desktopomgeving direct toegang bieden tot favoriete apps en informatie. Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat het startmenu in nieuwe vorm weer zal verschijnen maar wanneer is nog onduidelijk. Volgens de bronnen van ZDNet moeten we echter geduld hebben tot 2015, wanneer Microsoft waarschijnlijk Windows 9 introduceert.

Het startmenu zoals we het mogelijk terug gaan zien in Windows 9 wordt in onderstaande video getoond. Zo zien we interactieve tegels terug, is het mogelijk zelf tegels in het menu te plaatsen en kan de grootte van tegels in het menu aangepast worden.

Overigens kunnen we in augustus of september alsnog een update voor Windows 8 verwachten. Deze update, waarschijnlijk Windows 8.1 Update 2, zal echter voornamelijk in het teken staan van kleine verbeteringen en aanpassingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.