Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Android-versie veiliger dankzij Samsung

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2014, 21:55 CategorieAndroid

Voor wat hoort wat; aangezien Google geen geld vraagt van fabrikanten in ruil voor het gebruik van ’s werelds meest populaire mobiele besturingsysteem moet die ‘betaling’ elders vandaan komen. Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat het juist Samsung was die met zijn apparaten jarenlang het enige serieuze Apple alternatief op de markt had. Hoe dan ook, Samsung heeft vanaf vandaag nog iets extra’s weten te terug te geven aan Google: veiligheid.

Android L en Samsung KNOX

We schreven al eens eerder over Samsung KNOX, de beveiligingsoplossing van Samsung. Knox is een alles-in-één beveiligingsoplossing, waarmee gebruikers van Samsung tablets en smartphones die draaien op Android privé en zakelijk gebruik veilig kunnen scheiden. Zakelijke apps worden middels Knox namelijk in een beveiligde omgeving gedraaid waardoor apps voor privé en apps voor zakelijk gebruik altijd gescheiden blijven. Ook de data binnen de zakelijke apps blijft in de afgeschermde omgeving. Alles dat binnen de omgeving worden opgeslagen wordt beveiligd tegen malware en phishingaanvallen, en is bovendien voorzien van een encryptie. Ook kunnen hackers niet bij de data mocht de smartphone of tablet gestolen worden.

Tijdens de preview van Android L (5.0) die Google vandaag gaf tijdens Google I/O is duidelijk geworden dat Google delen van KNOX heeft geïntegreerd in de nieuwste versie van Android. Samsung heeft de broncode van Knox openbaar gemaakt voor het Android Open Source-project zodat de oplossing geïntegreerd kan worden in Android. Hierdoor wordt het mogelijk zakelijke data te scheiden van persoonlijke data, zonder dat ontwikkelaars hiervoor aanpassingen hoeven door te voeren. Voor bedrijven wordt het daarnaast mogelijk hardware beter te beheren door apps voor specifieke tablets en/of smartphones beschikbaar te stellen.

Android Work

Deze bedrijfsoplossing van Google en Samsung gaat onder de naam Android Work en komt grotendeels overeen met de Knox-functies van Samsung. Google geeft met een speciale badge aan welke apps binnen Android Work vallen en ook in de notificaties wordt duidelijk onderscheid gemaakt. Maar, het gebruik is dus voor de gebruiker niet drastisch veranderd. Alles verschijnt in dezelfde interface, op dezelfde manier. In onderstaande video legt Google Android Work uit.

Google schermt nu met dit feit en stelt dat het voor zakelijke gebruikers met de nieuwste versie straks beter, en vooral veiliger, gebruikt kan worden. Deze extra beveiliging en versleuteling van de bedrijfsdata is natuurlijk enorm belangrijk in de zakelijke markt, maar of het genoeg is om de populariteit van Apple in juist die markt te bedreigen moet de tijd uitwijzen.

 • Delen:

Reacties

 1. Adolf
  26 juni, 2014 om 12:33

  Hoi Sam, lees je tekst eens door voordat je hem op internet plaatst. De zinnen lopen zo slecht dat ik met moeite het stuk begrijp.

  • Martijn Chel
   26 juni, 2014 om 12:54

   Beter zo? Kan gebeuren na een lange Google I/O presentatie ;) We zullen er op letten.

  • Sam Rijver
   26 juni, 2014 om 13:12

   Ik zal proberen er beter op te letten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.