Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Intel Moorefield processor imponeert in benchmarks

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2014, 12:00 CategorieHardware

Aangezien de informatie uit dit artikel terug te leiden is naar een stand van Intel zelf heeft deze informatie een vrij hoog “Wij van WC Eend raden WC Eend aan” gehalte. Op de Computex-beurs had Intel namelijk een display waar hun nieuwe Intel Atom Moorfield processor vergeleken werd met processors van Qualcomm, Nvidia en Apple. En die vergelijking werd gewonnen door de Intel processor.

Intel bezig met sterke comeback

De afgelopen jaren hebben we eigenlijk maar weinig geschreven over Intel, toch is daar de laatste maanden verandering in gekomen en de laatste weken is de toon zelfs redelijk positief geworden. Waar Intel eerst alle grip op de markt verspeeld leek te hebben doen ze het nu indrukwekkend goed. En hun nieuwe Intel Atom Moorefield processor lijkt een mooie volgende stap te zijn in hun strijd terug richting de top.

Intel Moorefield Z3580 vs de rest

Intel’s nieuwe Atom Z3580 scoort in de FutureMarks’3DMark test met bijna 21.000 punten beter dan de de Snapdragon 801 processor met z’n 18144 score. En die Snapdragon processor was tot dat moment al king of the hill, in benchmarks indrukwekkender dan de Tegra 4 chip van Nvidia en de A7 processor van Apple (Samsung). Zelfs de goedkopere Merrifield processor van Intel lijkt zich goed te kunnen weren tegen de competitie, in de benchmark scoort die chip een zeer respectabele 16.400 punten.

Intel Moorefield processor

Benchmarks in het echt

In de praktijk, tijdens dagelijks gebruik, zeggen benchmarks uiteindelijk niet zo veel. Naast de kracht is het ook niet onbelangrijk hoeveel energie er verbruikt wordt bijvoorbeeld. Een snelle tablet die het 3 uur uithoudt is minder ‘handig’ dan een bijna net zo snelle tablet die gewoon lekker 12 uur meegaat. Ook is er altijd de nodige optimalisatie nodig in de manier waarop een OS als Android, iOS of Windows communiceert met de chip, een betere optimalisatie wint het meer dan eens van pure kracht. Apple is hier een goed voorbeeld van, en kondigde afgelopen week ook hun nieuwe Metal optimalisatie aan voor bijna directe communicatie met de A7 processor’s grafische mogelijkheden en moet voor “console quality performance” zorgen. Ook hier geldt weer eerst zien dan geloven. Voor nu nemen we deze nieuwe cijfers aan als nog een teken dat Intel op de weg terug naar de top is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.