Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPad Air krijgt vingerafdrukscanner en A8 processor’

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2014, 10:09 CategorieiPad

Apple updatet zijn productlijn ieder jaar en dat betekent dat rond november ook de iPad-lijn weer aan de beurt is. Zoals ieder jaar zijn er geruchten, lekken en analisten waar we over ‘moeten’ schrijven. Vaak zijn het wel een beetje open deur verwachtingen en dat is zeker in deze post het geval.

iPad Air behoudt form-factor en scherm in update

De website ETNews beweert van anonieme bronnen gehoord te hebben dat de nieuwe iPad Air qua vorm en scherm gelijk blijft, wel zal de iPad Air 2 voorzien worden van een vingerafdrukscanner en is er ook een jaarlijkse processor-upgrade. De nieuwe A8 processor zal zowel zuiniger en krachtiger zijn, net als alle nieuwe processors die hem voorgingen. Dat de vorm van de iPad gelijk blijft is ook niet echt opvallend aangezien Apple vorig jaar pas de stap naar het Air design maakte, en er niet om bekendstaat ieder jaar het wiel opnieuw uit te vinden. Ook het retina-scherm lijkt vooralsnog een simpele voorspelling, hoewel het natuurlijk nog altijd mogelijk blijft dat er Apple meer iPads met nieuwe schermformaten op de markt gaat brengen. De 9.7- en 7.9-inch iPad zullen echter nog wel een tijd lang dezelfde schermresoluties houden.

Nieuwe iPad Air en iPad mini in najaar

De refresh van de huidige iPads wordt in het najaar verwacht, het seizoen dat Apple tot nu toe bijna altijd koos om nieuwe iPads aan te kondigen. Beschikbaarheid volgt meestal een paar weken later om dan vervolgens met het kerstcadeau-seizoen op volle sterkte te zijn.

Lees ook onze review van de iPad Air en de review van de iPad mini retina.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.