Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe tablet Nvidia duikt op bij de FCC

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2014, 10:59 CategorieGaming

Nvidia was tot anderhalf jaar terug één van de grootste fabrikanten van chips voor tablets maar inmiddels speelt het bedrijf nauwelijks meer een rol van betekenis in de tabletmarkt. Op zich geen verrassing want Nvidia gaf onlangs zelf al aan zich te willen gaan focussen op onder meer devices die gericht zijn op het spelen van games en de automotive industrie.

Toch zit Nvidia niet stil wat betreft tablet. Het bedrijf lijkt namelijk al een tijdje te werken aan de Nvidia Shield Tablet, een tablet 7.9-inch Android tablet die compleet ingericht is op het spelen van games en beschikt over indrukwekkende specificaties. Bij de Amerikaanse FCC is echter deze week wederom een onbekende tablet van Nvidia opgedoken, welke gaat onder de naam Nvidia P1761W.

De Nvidia P1761W lijkt, voor zover uit we uit de documenten en schetsen van de FCC kunnen halen, een normale tablet te zijn, mogelijk een referentiemodel. Wat we wel weten is dat de tablet is uitgerust met Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, WiFi en luidsprekers aan de onderzijde. In de documenten wordt aangegeven dat de tablet bedoeld is voor de Amerikaanse en Europese markt.

Of Nvidia het dus toch weer probeert met een normale tablet is nog de vraag. De laatste keer dat de chipfabrikant een referentietablet lanceerde was in 2013. Toen bracht het bedrijf de Nvidia Tegra Note 7, een 7-inch tablet met een aantal aantrekkelijke features, op de markt. Verschillende bedrijven, waaronder HP, gingen met dit design aan de slag en lanceerden hun eigen versie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.