Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie Asus Transformer Book T100TA gedemonstreerd

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2014, 11:11 CategorieWindows

Asus heeft tijdens Computex 2014 een groot aantal nieuwe tablets, hybride laptops en convertibles aangekondigd maar op de beursvloer verschenen ook een aantal nieuwe modellen waar we in het persbericht niks over teruglazen. Vanmorgen kwamen we de 11.6-inch Transformer Book T200TA al tegen en nu is het de beurt aan een nieuwe versie van de Transformer Book T100TA.

Transformer Book T100

Dat Asus met een krachtigere variant van de Transformer Book T100TA, één van de meest populaire en betaalbare Windows 8 tablets van dit moment, zou komen was al zo goed als duidelijk. De collega’s van MobileGeeks hebben het model echter op de beursvloer gespot en onderstaande hands-on video gemaakt.

De nieuwe Transformer Book T100TA verschilt op twee belangrijke punten van zijn voorganger. Zo is de processor in het nieuwe model de Intel Atom Z3775 met een maximale kloksnelheid van 2,39GHz. Dit betekent dat dit model iets krachtiger is dan zijn voorganger. Daarnaast komt deze versie in meerdere kleurvarianten, waaronder wit en rood, en is de camera aan de achterzijde met 5 megapixels van iets betere kwaliteit.

Overige specificaties

De overige specificaties komen overeen met het model dat reeds in de Nederlandse winkels ligt. Zo beschikt de T100TA over een 10.1-inch ips lcd-display met een 1.366 bij 768 pixels resolutie, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een optionele 500GB harddisk in het dock, HDMI- en USB-poorten, Windows 8.1-software en een gratis versie van Office 2013.

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat de nieuwe variant voor dezelfde adviesprijs als de huidige versie in de winkels komt te liggen; 349 euro. De kans is groot dat dit stilletjes gebeurt en dat je dus even moet checken of je het nieuwe model aanschaft.

Lees ook onze Asus Transformer Book T100TA review en bekijk de andere tablets die Asus deze week gelanceerd heeft, waaronder de MeMO Pad 8, de Fonepad 8 en de MeMO Pad 7. Al deze nieuwe modellen draaien op Android.

  • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.