Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nog 3 nachtjes slapen… Samsung Galaxy Tab S met amoled scherm

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2014, 10:48 CategorieAndroid

Twee van de meest besproken en geanticipeerde tablets van dit moment zijn de nog onaangekondigde tablets in de Samsung Galaxy Tab S-lijn. In de nacht van donderdag op vrijdag staat er een presentatie van dit product gepland, nog maar 4 nachtjes slapen dus voordat je alles over deze nieuwe tablet kan lezen op Tablets Magazine. 3 nachtjes als je van plan bent heel lang op te blijven donderdag… Tijd om de lekken en geruchten nog een keer op een rij te zetten.

Update: De tablets zijn inmiddels gepresenteerd. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5. Daarnaast kun je terecht in onze hands-on review voor de eerste ervaringen.

Samsung Galaxy Tab S – Amoled scherm

Samsung brengt de Galaxy Tab S vermoedelijk uit als 8,4- en 10,5-inch versie. Beide tablets krijgen een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, tegenwoordig een gebruikelijke waarde voor Samsung’s topmodellen. Deze pixels zijn dan dus wel van het bijzondere amoled-type, wat onder andere voor extreem indrukwekkende zwartwaarde en kleurweergave moet gaan zorgen

Samsung Galaxy Tab S 10.5 – Foto’s

De website Sammobile had naar eigen zeggen de primeur met eerste foto’s van de Galaxy Tab S 10.5 in handen gekregen, het 10.5-inch model in de nieuwe serie. Aangezien de website vaker met correcte informatie komt mogen we er van uitgaan dat deze foto’s authentiek zijn. Foto’s van het andere model in de serie, de 8.4-inch Galaxy Tab S, ontbraken destijds nog maar inmiddels is ook deze versie in verschillende afbeeldingen verschenen. Ook zijn de eerste renders van beide tablets online verschenen.

Galaxy-Tab-S-lek

Samsung Galaxy Tab S – Specificaties

De verwachtingen voor het scherm zijn ondertussen wel duidelijk. Onder de motorkap zou Samsung gekozen hebben voor een eigen Exynos 5420-processor, welke is voorzien van acht kernen. De processor maakt gebruik van het big.LITTLE-principe waarbij er vier kernen met een hoge kloksnelheid van 1.9GHz en vier energiezuinige kernen met een lage kloksnelheid van 1.3GHz ingezet worden. Op deze manier kunnen optimale en energiezuinige prestaties gegarandeerd worden. Deze processor wordt vergezeld door 3GB aan werkgeheugen en een Mali-T628 grafische chip met een kloksnelheid van 533MHz.

Verder zouden de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5 beschikken over WiFi met WiFi Direct en DLNA voor draadloze communicatie, Bluetooth 4.0 Low Energy, GPS voor locatiebepaling, een microUSB 2.0-poort voor koppeling met een pc, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2.1 megapixel camera aan de voorzijde. Qua uiterlijk moeten de tablets grotendeels overeenkomen met de onlangs gelanceerde Galaxy Tab 4 tablets, maar wel met iets dunnere frames rondom het display. De achterzijde is voorzien van een speciale structuur zodat de tablet meer grip biedt in de hand. Samsung zou gekozen hebben voor de kleuren Shimmer White en Titanium Grey.

Samsung Galaxy Tab S – Vingerafdrukscanner

Een unieke feature van de nieuwe Galaxy Tab S tablets is dat ze waarschijnlijk voorzien worden van een vingerafdrukscanner. Momenteel heeft Samsung deze feature alleen in de Galaxy S5 smartphone verwerkt maar de Galaxy Tab S tablets zouden dus de eerste tablets met deze extra beveiliging worden. Verschillende gebruikers kunnen hun vingerafdruk laten scannen en vervolgens op hun eigen account inloggen. Deze functie kennen we ook van de Samsung Galaxy S5, en het lijkt dus in de lijn der verwachting te liggen dat de implementatie van een vingerafdrukscanner op dezelfde manier verzorgd zal zijn. Dat betekent dus dat er over en home-button rustig van boven naar beneden geswiped moet worden. Natuurlijk ontsluit het scherm zichzelf op het moment dat de vingerafdrukscan herkend is.

help_image_fingerprint_03

Samsung Galaxy Tab S – Software

Vanzelfsprekend draaien de nieuwe tablets met amoled-display op Android 4.4.2 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android. Over Android heeft legt Samsung ook weer de eigen Magazine UX skin die we al zagen op de Galaxy TabPRO en Galaxy NotePRO modellen.

Samsung Galaxy Tab S – Ultra Power Saving mode

Een van de bijzondere eigenschappen van amoled is dat de pixels per stuk aan en uit gezet kunnen worden. Pixels die niet gebruikt worden en ‘uit’ staan gebruiken geen energie. In het verlengde daarvan lijkt Samsung de Ultra Power Saving modus die ook op de Galaxy S5 zit naar de Galaxy Tab S te brengen. In deze modus wordt het scherm zwart/wit, en aangezien zwarte pixels op amoled ‘uit’ staan kan dit zomaar een enorm indrukwekkende accuduur mogelijk maken.

help_power_saving_mode

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

Dat de tablets over een paar dagen aangekondigd worden weten we ondertussen zo goed als zeker. Waarschijnlijk kiest de Koreaanse fabrikant deze keer voor WiFi-only en 4G-versies van beide modellen. Een 3G-versie zou volgens diverse bronnen niet uitgebracht worden. Over prijzen en beschikbaarheid in Nederland is nog niet veel bekend, maar we gaan ervan uit dat de Nederlandse PR tak van Samsung ons daar rond donderdag meer over laat weten.  Geruchten en ‘foutjes’ vanuit een Finse winkel zijn er echter wel, als we ons daardoor laten leiden denken we aan 450 euro voor het 8,4-inch model en ruim 100 euro meer voor de grotere versie.

Nog even geduld

Kijk jij uit naar de nieuwe Samsung Galaxy Tab S? Wat zijn je verwachtingen? Heb je het geld al apart gezet zodat jij als eerste in de rij kan staan? Laat het ons weten via de reacties!

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.