Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nu ook iPad mini 2 dummy met Touch ID gespot

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2014, 11:32 CategorieApple

Vorige week zagen we de eerste foto’s van een iPad Air 2 dummy online verschijnen. Op basis van de geruchten zat natuurlijk de vingerafdrukscanner verwerkt onder de homeknop. Nu zijn er weer nieuwe foto’s verschenen, en dit keer is een tweede generatie iPad Mini met de Touch ID sensor te zien.

iPad mini 2 mock-up met Touch ID

Dit soort dummies of mock-ups worden doorgaans gemaakt op basis van allerlei gelekte onderdelen, geruchten en andere ‘bronnen’, helemaal betrouwbaar is het dus niet altijd. Toch lijkt de mate van betrouwbaarheid steeds groter te worden. Het is voor Apple met alle toeleveranciers bijna onmogelijk gebleken om alles onder de pet te houden. In de afbeelding hierboven is zowel een iPad Air, iPad mini 2 en iets dat zomaar een iPhone 6 dummy zou kunnen zijn te zien. Alledrie de apparaten hebben de homeknop met het ‘extra’ randje, iets waaraan de Touch ID sensor tot nu toe goed te herkennen is.

ipad-air-2-mini-retina-2-iphone-6-touch-id-686x380

Touch ID belangrijker in iOS 8

Touch ID lijkt een belangrijke rol te (kunnen) gaan spelen in iOS 8, de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem dat in de herfst beschikbaar zal komen. Apple gaat het namelijk voor developers mogelijk maken om gebruik te maken van de Touch ID authenticatie-mogelijkheid. Dit kan interessante mogelijkheden betekenen voor apps. Denk aan de bank die een veiligere app kan maken, of aan een extra laag beveiliging die het onmogelijk maakt voor familieden om jouw whatsapp berichten of Twitter DM’s te lezen.

Verwachte specificaties

Eigenlijk weten we nog niet gek veel van de iPad Mini 2, al kunnen we een hoop wel raden. Apple is namelijk vrij voorspelbaar in het upgraden van hun hardware. Zo verwachten we dit jaar een Apple A8-processor en misschien wel de langverwachte stap naar 2GB werkgeheugen, natuurlijk in combinatie met de Touch ID sensor in de homeknop en de camera’s die we nu in de iPhone 5s tot onze beschikking hebben. Verder zal er naar verwachting niet gek veel nieuws in de hardware te vinden zijn, de vernieuwing moeten vooral komen uit het ongeveer gelijktijdig te lanceren iOS 8 komen.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.