Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia bevestigt bestaan Shield Tablet voor gamers

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2014, 17:59 CategorieAndroid

Er gaan al een paar maanden geruchten over een tablet van chipfabrikant Nvidia maar concrete bewijzen voor de komst van dit model waren er nog niet. Deze week lijkt Nvidia zelf echter de komst van de tablet, welke door het leven gaat als de Nvidia Shield Tablet, bevestigd te hebben.

De Nvidia Shield Tablet dook een aantal weken gelden voor het eerst op in benchmarks. Hier droeg het de naam Mocha, maar dit was vermoedelijk slechts een codenaam. Niet veel later wisten diverse bronnen te melden dat de tablet de naam Shield Tablet zou krijgen, een naam die deze week door de chipfabrikant zelf bevestigd wordt.

Nvidia heeft namelijk, per ongeluk of niet, een productpagina van de tablet op de Tegrazone website online gezet. De pagina heeft maar kort online gestaan maar de collega’s van The Digital Reader wisten een screenshot te maken voordat de pagina offline gehaald werd. Helaas kunnen we er afgezien van de naam en dus het mogelijke bestaan weinig uit opmaken.

Als we naar eerdere geruchten kijken dan wordt de Shield Tablet een apparaat dat puur voor gamers ontwikkeld is. Het is dan ook geen traditionele tablet, maar een soort gamecontroller met een uitklapbaar scherm. Het toestel draait wel op Android, maar het hoofddoeleinde van het toestel is het spelen van games. Qua specificaties zou de Shield onder meer beschikken over een 7.9-inch display met een 2.048 bij 1.536 pixels resolutie en draaien op de nieuwe Tegra K1-processor van Nvidia. Ook zou de tablet voorzien zijn van twee camera’s, 2GB aan werkgeheugen, Bluetooth, 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.4 KitKat.

Dat Nvidia zich voornamelijk bezighoudt met hardware die voor het spelen van games bedoeld is en we de laatste tijd de chips van het bedrijf nauwelijks meer in tablets terugzien is geen verrassing. Nvidia liet onlangs namelijk weten zich grotendeels terug te willen trekken uit de markt van mobiele processors en zich met name op devices te willen gaan focussen die op het gebied van grafische prestaties moeten uitblinken.

Wanneer de Nvidia Shield Tablet op de markt moet verschijnen is vooralsnog onduidelijk. De verwachting is dat de tablet deze zomer nog gepresenteerd wordt en een adviesprijs tussn de 299 en 349 dollar krijgt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.