Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onbekende 8.9 inch Asus tablet met Intel Bay Trail processor gespot

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2014, 18:33 CategorieAndroid

Terwijl wij nog even aan het bijkomen waren van de Samsung Galaxy Tab S presentatie in Amsterdam had een Nederlandse collega de tijd om op speurtocht te gaan op het internet. Daar kwam hij in een benchmark overzicht een onbekende tablet van Asus tegen, met een 8.9 inch scherm en Intel Bay Trail processor.

Asus K014

De tablet heeft volgens de benchmarks een 8.9 inch display met een schermresolutie van 1920 x 1200. De tablet heeft als motor een 1.8 GHz Intel Bay Trail Z3745 processor van Intel en moet in combinatie met 2GB RAM voor een rappe ervaring zorgen. Verder heeft deze 8.9 inch Asus tablet een 4.7 MP camera en 1.2 MP webcam. De Asus K014 is zo nieuw dat het feit dat deze tablet met Android 4.4 KitKat geleverd gaat worden geen verassing is.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of deze tablet ook echt (binnen afzienbare tijd) gelanceerd gaat worden, en wat de naam zal worden. Asus heeft namelijk begin van deze maand nog een volledig vernieuwing van hun tablet-lijn aangekondigd. Natuurlijk kan je een volledig overzicht van al deze aankondigingen vinden op onze Asus nieuws overzichtspagina. Belangrijke en interessante aankondigen waren er onder andere van de Asus Transformer T300 Chi en de vernieuwde Asus MeMO Pad tablets. De meest interessante en tot de verbeelding sprekende aankondiging was er echter in de vorm van de Asus Transformer Book V, vanaf nu de nieuwe definitie van een all-in-one systeem. Deze Transformer Book V is namelijk is een modulair systeem waar een smartphone een tablet maakt, die op zijn beurt weer een laptop kan vormen. En de klap op de vuurpijl is het feit dat het system zowel Android als Windows 8.1 draait.

Asus-Transformer-Book-V-2

Deze onbekende Asus tablet spreekt niet op dat niveau tot de verbeelding, maar het is interessant om te zien wat er van gaat komen. Wij gaan nu in ieder geval nog even verder bijkomen, dit keer van de 5-1 zege op Spanje gisteren.

  • Delen:
Asus Transformer Book V
Android KitKat (4.4) - Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.