Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Parallels lanceert Android-app voor toegang tot Windows en Mac OSX

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2014, 18:37 CategorieAndroid

Parallels is een bekende softwarefabrikant voor het draaien van virtual machines, zo is hun app op de Mac een van de populairdere opties om een Windows installatie binnen OSX te draaien. Naast deze virtual machine-software heeft het bedrijf op mobiel gebied ook een app waarmee de computer op afstand overgenomen kan worden door een mobiel apparaat (tablet), een VNC-app. Deze app was tot vandaag alleen beschikbaar voor iOS, maar nu dus ook voor Android.

Parallels Access 2.0

Parallels Access is de app waarmee je op afstand je computer over kan nemen, en aangezien de app de interface her en der aanpast om het geschikt te maken voor gebruik op een mobiel apparaat kan je ook nog echt wat werk verzetten op je machine op afstand. Er zijn ook handige extraatjes in de software die dingen als in- en uitzoomen, knippen/plakken en het switchen tussen apps makkelijker maken. Zowel de Android- als iOS-versie beschikt over deze extra’s, al worden sommige onderdelen wel wat verschillend (in stijl) weergegeven. Bij de Android-app heb je echter wel de mogelijkheid om snelkoppelingen die direct naar een Windows-programma verwijzen te plaatsen op het homescherm van je tablet, dat kan bij iOS dus niet.

SmartTap is ook een belangrijk onderdeel van deze Access 2.0 app, dit is de naam voor de ‘intelligentie’ binnen de app die ervoor verantwoordelijk is te voorspellen welk interface-elementen een gebruiker probeert aan te raken, want Windows- en Mac-apps hebben een hoop kleine knopjes en interface-elementen. Als laatste moet de wake-on-lan optie even genoemd worden, want je Windows of Mac computer moet wel aanstaan om gebruikt te worden. Mocht je apparaat toch in de slaapstand zijn (maar dus niet helemaal uit) dan zou access de computer wakker moeten kunnen maken. Parallels laat echter wel weten dat deze functie nog niet erg betrouwbaar werkt.

Parallels Access 2.0 is een app die werkt op basis van een abonnement. Het kost 19,99 dollar om een jaar op afstand gebruik te kunnen maken van je eigen computer. Koop je direct 2 jaar kost dat ‘maar’ 29,99 dollar. Met dit abonnement mag je dan tot 5 verschillende computers koppelen aan een onbeperkt aantal mobiele apparaten.

  • Parallels Access
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.