Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Persfoto’s Galaxy Tab S amoled-tablets onthullen design

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2014, 12:12 CategorieAndroid

Over een kleine twee weken houdt Samsung een groot persevenement in New York en de kans is groot dat we hier de nieuwe amoled-tablets te zien krijgen. We weten inmiddels echter nagenoeg alles al van deze modellen en hebben al menig foto voorbij zien komen. Vandaag zijn ook de eerste persfoto’s opgedoken.

Afbeelding Galaxy Tab S

Het bekende Twitter-account @evleaks (zie meer foto’s) heeft vandaag de eerste persfoto van de Galaxy Tab S 10.5 gepubliceerd. Die is het 10.5-inch model in de serie, die verder nog bestaat uit een 8.4-inch versie. Uit de persafbeelding kunnen we halen dat Samsung kiest voor een grijze afwerking, al komt er waarschijnlijk ook een witte variant, en een structuur aan de achterzijde. De Koreaanse fabrikant stapt voor deze modellen dus af van de nep-lederen look met de stiksels. Ook wordt gebruik gemaakt van een microUSB-poort in plaats van een volwaardige poort.

Galaxy-Tab-S-pers-lek

Specificaties

De Galaxy Tab S tablets maken gebruik van een amoled-display en volgen daarmee de drie jaar terug gelanceerde Galaxy Tab 7.7 op. Het display van beide modellen heeft een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Daarnaast beschikken de modellen waarschijnlijk over een vingerafdrukscanner zoals we in de Galaxy S5 smartphone terugzagen. Verder zijn de tablets, als we de geruchten mogen geloven, uitgerust met een Exynos octacore-processor die een kloksnelheid van 1.9GHz en 1.3GHz heeft, 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2.1 megapixel camera aan de voorzijde.

Prijs en beschikbaarheid

Beide modellen draaien op Android 4.4.2 KitKat met daar overheen de Magazine UX interface van Samsung. De verwachting is dat er zowel WiFi-only als 4G-modellen op de markt gebracht worden. Vorige maand doken ook de eerste prijzen van de tablets op. De 8.4-inch versie zou ongeveer 450 euro gaan kosten, terwijl de 10.5-inch versie een prijs vanaf zo’n 560 euro krijgt. Op 12 juni bevestigt Samsung waarschijnlijk alle specificaties en prijzen.

Update: De tablets zijn inmiddels gepresenteerd. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5. Daarnaast kun je terecht in onze hands-on review voor de eerste ervaringen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.