Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Preview-versie Android L beschikbaar voor de Nexus 7 (2013)

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2014, 10:43 CategorieAndroid

Anderhalve dag geleden presenteerde Google Android L, de nieuwste versie van Android. Het ging echter nog om een preview-versie die alleen voor ontwikkelaars beschikbaar is en pas na de zomer in de vorm van een update beschikbaar wordt gesteld voor bezitters van onder meer de Google Nexus 7 (2013). Op dez tablet kan echter sinds afgelopen nacht wel de preview-versie geïnstalleerd worden.

Google heeft afgelopen nacht de Developer Preview van Android L online gezet. Hiermee kunnen ontwikkelaars een Nexus 5 smartphone en een Nexus 7 tablet voorzien van de nieuwste Android-versie, met name om hiervoor applicaties te ontwikkelen en aan te passen. Ook als je geen ontwikkelaar bent mag je al met Android L aan de slag. Gebruikers van de Google Nexus 7 (2013) kunnen via fastboot de nieuwste versie op hun tablet flashen. Dit is echter wel geheel op eigen risico en daarbij is de kans groot dat je bugs en andere kleine problemen tegenkomt.

Android L, waarschijnlijk ook Android 5.0 genoemd, moet na de zomer uitgebracht worden en is met name qua uiterlijk op veel punten veranderd. Google kiest voor een nieuw ‘Material design’, waarbij interactie met objecten een belangrijke rol speelt. Zo moeten onder andere schaduwen en animaties ervoor zorgen dat je daadwerkelijk het gevoel krijgt dat je iets op het scherm beweegt zoals je dat in de realiteit zou doen.

Ook functioneel zijn er veel aanpassingen doorgevoerd. Zo worden notificaties voortaan op het lock-screen getoond en krijg je binnen apps voortaan een Heads Up-notificatie die je kunt accepteren of negeren. Daarbij is het on-screen keyboard vernieuwd, worden er verbeteringen doorgevoerd om de batterijduur van mobiele apparaten te verlengen en is het mogelijk je telefoon voortaan zonder patroon of pincode te ontgrendelen wanneer je bijvoorbeeld een Bluetooth-horloge draagt. Lees meer over alle vernieuwingen binnen Android L.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.