Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Prijzen 7-inch tablets dalen verder’

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2014, 12:20 CategorieOnderzoek

De afgelopen drie jaar is de gemiddelde prijs van een tablet flink afgenomen, met name omdat de markt verzadigd raakt en veel consumenten reeds voorzien zijn van een tablet. Volgens Digitimes Research is het echter nog niet gedaan met de prijsdaling en kunnen we met name op het gebied van 7-inch en 8-inch tablets nog lagere prijzen verwachten.

Uit onderzoek van Digitimes Research blijkt dat 7-inch tablets in de VS reeds voor bedragen rond de 80 dollar aangeboden worden, en dan hebben we het niet over de Kruidvat- of Hema-tablets. Fabrikanten als Samsung, Asus en LG hebben ook 7-inch tablets op de markt maar kunnen nog niet met deze goedkope modellen concurreren. De verwachting is dat zij door het steeds kleiner wordende verschil in kwaliteit de prijzen moeten gaan verlagen om marktaandeel te behouden of te veroveren.

Samsung heeft onlangs de Galaxy Tab 4 (7.0) op de markt gebracht en LG komt binnenkort met de G Pad 7.0. Beide modellen worden voor een prijs tussen de 150 en 200 euro verkocht. Digitimes Research verwacht dat deze fabrikanten hier niet meer mee weg kunnen komen en daardoor op korte termijn de prijzen naar beneden bijstellen. Ook Asus en Acer hebben verschillende 7-inch tablets gelanceerd die voor iets lagere prijzen moeten verschijnen. Zo lanceerde Acer onlangs de Iconia One 7 die voor 120 euro te koop is, en komt Asus na de zomer met de nieuwe MeMO Pad 7.

Digitimes Research verwacht ook op het gebied van 8-inch tablets toenemende concurrentie en dus lagere prijzen. Steeds meer fabrikanten zien 8-inch als een formaat dat het beste van twee werelden biedt; een groot schermoppervlak en tegelijkertijd een mobiel formaat. Samsung heeft inmiddels al meerdere 8-inch tablets gelanceerd en Acer kondigde onlangs de 8-inch Iconia Tab 8 aan.

Lees ook onze Acer Iconia One 7 review.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 4 (7.0)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.